Av: 69robloxnoobslayer420
Töjnaskolan, 6A

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

-ta oss till den täta regnskogen runt de höga bergen och slå läger där! Där kommer dem aldrig hitta oss. Med en uppskärrad och orolig min så nickade Jim.
Syskonen började med raska steg ta sig mot skogen. Skogen var väldigt tät, och de tappade nästan bort varandra. När de hade kommit långt in i skogen så bestämde syskonen sig för att slå läger där.
Jim och Jill pratade om vad som hade hänt under hela natten. Syskonen kunde inte sluta prata om den mystiska kvinnan och om vad hon har med tant Elsa att göra.
Den mystiska kvinnans hesa röst och faktumet om att tant Elsa försökte dölja något kändes inte verkligt. 
Timmarna under natten gick och efter ett ögonblick så kom gryningen redan.
Det mäktiga solskenet som kom upp från horisonten under gryningen lyste häftigt.
Syskonen blev vaknade av tre papegojor som flög mot Lobster Bobs strandbar.
Den första papegojan var turkos, den andra var neongrön och den tredje var gul.
Syskonen trodde att det inte var något särskilt, så de åt bara frukost som vanligt. 
Jim och Jill var på väg att äta ananasen som dem hade med sig, men då så kom de 3 papegojorna som de såg innan mot deras håll. 
Jim och Jill såg papegojorna komma väldigt nära och de visste inte om vad de skulle göra. De tre papegojorna satte sig bredvid syskonen. 
Jim var väldigt rädd och gav dem ananasen. Papegojorna åt maten snabbt, sedan så satt dem på Jims axel. Jim hade fått 3 nya vänner. 
När Jill började prata om papegojorna så började papegojorna prata också. 
Papegojorna visste om allting som händer på ön. 
Papegojorna pratade väldigt mycket, och började berätta om att den mystiska kvinnan som hette Elisabet, tant Elsa och Lobster Bob var syskon. 
De har letat efter skattkartan under hela sina liv, för deras farfar är nämligen piraten Bamboo Jack. Papegojorna berättade om att tant Elsa skulle dränka Jim och Jill. 
När Jim och Jill fick höra det så beslutade dem sig genast för att bränna skattkartan och fly ön för säkerheten.
Sen dess så har ingen hittat skatten.

Av: 69robloxnoobslayer420
Töjnaskolan, 6A
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka