I närheten

Nedan kan du läsa om de attraktioner och sevärdheter som finns här i närheten. Allt från Palmestrandens badmöjligheter till Skagen och Läsö. Scrolla ner på sidan för att läsa mer.

Nordsjöns Oceanarium – Nordeuropas största akvarium

Upplev ett gigantiskt akvarium med 4,5 miljoner liter vatten. Utforska stimvis med havsdjur, från den glupska havskatten till lekfulla sälar och den godmodiga klumpfisken. Följ med våra dykare ner i djupet när de matar hajarna och alla andra fiskar i det stora akvariet.

Fun House

Fun House är ett 1500 kvadratmeter stort lekland för barn i alla åldrar, med allt från ett stort softplay-område för de små till spelkonsoler för de äldre. Efter att ha betalat entré har man fri tillgång till hela anläggningen och här är det öppet alla helger samt skollov.


Bangsbo

Hela Bangsbo-området är väl värt ett besök. En storslagen kombination av fantastisk natur, kulturupplevelser, historiska byggnader, familjeaktiviteter, mat och mycket mer. Bangsbo Hovedgård är inredd som ett museum med bland annat lokalhistoriska utställningar, en sjöfartssamling och en vagnsamling.


Kruttornet

Mitt i Fredrikshamn ligger Kruttornet som 1976 öppnades för allmänheten efter att ha flyttats till sin nuvarande plats. Missa inte denna historiska byggnad som är en upplevelse för alla.


Cloos-tornet

I Vandværksskogen ligger Cloos-tornet – ett riktmärke i Fredrikshamn. Ta antingen trappan eller hissen upp till tornets utkiksplattform. Från toppen, som har en höjd på 160 meter över havet, har man en fantastisk utsikt över Fredrikshamn och ända ut över ön Vendsyssel.


Knivholt

Knivholt Hovedgård är en unik kulturinstitution med många arrangemang och spännande upplevelser inom områden som historia, natur, kultur och arkitektur. Här anordnas många olika aktiviteter och bara de historiska omgivningarna gör den väl värt ett besök.


Skagen

Bara 40 km från Fredrikshamn ligger Skagen, som alltid är värt en utflykt. Här kan du uppleva det unika ljuset som bara finns i Skagen, eller ta med familjen hela vägen ut på udden Grenen och lyssna på bruset där de två haven möts. Här anordnas aktiviteter året runt och de vita stränderna, som är särskilt lockande på sommaren, sträcker sig längs hela kusten.


Hirsholmarna

Den lilla ögruppen Hirsholmarna ligger norr om Fredrikshamn och nås med en kort tur med färja från kajen vid Fredrikshamns fiskauktion. Här väntar en helt unik upplevelse i det fridlysta naturområdet, men också ett historiskt äventyr eftersom här finns bunkrar från andra världskriget.


Läsö

Läsö är Kattegatts pärla och bjuder på härliga upplevelser för alla. Oavsett om du gillar storslagen natur eller kulturella upplevelser har Läsö något för dig. Här finns muséer, kyrkor, fantastiska naturområden, samt massor av aktiviteter året runt.


Fårup Sommarland

Skoj, lek och pirr i magen för alla åldrar. Fårup Sommarland ligger ca 55 km från Fredrikshamn och är perfekt för en dagsutflykt med familjen. Här finns rutschkanor, skattjakt och massor av skoj både på land och i vatten.


Palmstranden

The Reef har flyttat Karibien till Fredrikshamn! Passa på att kombinera ett besök i vår tropiska miljö med en utflykt till Palmstranden i Fredrikshamn. Här finns en vit sandstrand, palmer och exotiska parasoller, så det är bara att njuta av en stund i solsängarna och av södehavskänslan – här i Fredrikshamn.


Boka