Historien om The Reef

Långt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick.

En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov. Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
-Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann. Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns en karta som visar exakt var den ligger? En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan.

Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen.
Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten. Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill

– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Jill

Jill är en tuff tjej på 10 år som klarar av det mesta. Hon är äventyrslysten och drömmer om stora skatter med guld och diamanter, som hon skulle kunna hitta om hon bara kunde få tag på alla ledtrådar som finns på ön. Jills favoritställe på ön är Tant Elsas bibliotek. Hon älskar nämligen att läsa, fantisera om världen och låtsas att hon är huvudpersonen i de stora äventyren. Hon klarar av nästan allt och är inte det minsta rädd när hon kommer till ön tillsammans med sin lillebror Jim, som kanske inte är fullt lika modig.

Jim

Jim är 6 år och vill gärna ut på äventyr tillsammans med sin storasyster även om han är lite rädd för vissa saker, som mörker, djupt vatten och ormar. Men som tur är finns det inte några ormar på ön, säger Jim till sin syster. Jim är ivrig att få uppleva nya äventyr, han är väldigt nyfiken och uppfinner alltid en massa roliga saker. Medan Jill drömmer om en skattkista full med guld och diamanter, hoppas Jim mer på roliga leksaker.


Bamboo Jack

Bamboo Jack är en äkta gammal piratkapten, och även om han dog för mer än 300 år sedan kan man fortfarande stöta på honom på ön. Han bär en gammal rock, sjörövarhatt och en tvättäkta sabel.

Medan han var i livet levde han ett riktigt sjörövarliv och det sägs att man kan se honom när natten är som mörkast och de tropiska stormarna rasar över ön. Ryktet säger att Bamboo Jack har gömt den gamla skatten uppe på det höga berget, men än är det inte någon som har lyckats hitta den. Kanske har du mer tur?


Tant Elsa

Tant Elsa ser ut som en snäll gammal mormor och har massor av spännande saker att berätta. Hon driver restaurangen på ön och känner till öns alla hemligheter. Hennes familj har nämligen alltid bott här och det ryktas faktiskt om att hon har piratblod i sig. Hon kan berätta fantastiska historier om de farliga hajarna ute i vattnet och de sjörövare som spökar på ön. När man sitter i hennes bibliotek och hör henne berätta sina historier vet man aldrig vad som är sant och vad som bara är fantasier. Tant Elsa håller sina hemligheter för sig själv och hon låter absolut inte någon komma upp på vinden. Och hon vill inte berätta hela historien om den gamla legenden och sjörövarskatten, för det kan leda till ett farligt äventyr.


Lobster Bob

På Lobster Bobs bar får man alltid höra spännande saker. Även om Lobster Bob själv säger att han bara är en vanlig bankman från London, ser han ut som en gammal pirat. Han driver strandbaren på ön, har buskigt skägg, guldring i örat och ser ut som om han har seglat på alla de sju haven. I sin bar har han samlat foton och intressanta saker från hela sitt liv och om du har tid kan han berätta de mest fantastiska historierna för dig.


Clint & Co

Asta, Beda och Clint är tre papegojsyskon som bor ute i djungeln. Uppifrån det höga berget kan de hålla koll på hela ön och alla som bor här. De flyger runt och ser och hör det mesta som händer, men de är också lite skygga. Därför hälsar de inte på människorna så ofta, men när de väl gör det beger de sig till Lobster Bob, där de gärna berättar sina historier – i munnen på varandra. De gillar också att besöka det gamla lagret med rom uppe på berget och efter ett sådant besök finns det ingen hejd på alla hemligheter de berättar.


Boka