Av: Sviran
Josefinaskolan, 5

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

The Reef kapitel 2

Mitt i natten såg syskonen någon som gick utanför kojan, det var inte Tant Elsa eller Lobster Bob. Då förstod Jim och Jill att det var Bamboo Jack. Dom blev rädda för att han hade dött för trehundra år sedan. Dom viskade till varandra:
-Tänk om han dödar oss, viskade Jim till Jill. Han har ju en vass sabel. 
-Aa, svarade hon. Stegen kom närmare och närmare, till sist hör dom att det står någon utanför kojan, någon hostar. Jim och Jill är så rädda att dom har svårt att andas. plötsligt kommer en konstig dimma in i kojan och sedan svimmar båda två.

Nästa morgon vaknade Jill först och Jim sov som ett litet barn. Hon tittade ut ur kojan Bamboo Jack var borta, hon kände lättnad. 

När Jim vaknade frågade han Jill:
- Är Bamboo Jack borta?
-Ja! sa Jill lite glatt.       
-Vilken lättnad! sa Jim väldigt lättnad. Men vad hände egentligen? Ingen av dom visste.

När Jim och Jill skulle gå från kojan hittade de inte skattkartan, dom skulle leta efter lite ledtrådar för att hitta skatten.
-Har du sett kartan Jim? frågade Jill.
-Nej, var la vi den sist, sa han.
-Jag minns ingenting efter igår när vi såg Bamboo Jack. Det är som mitt minne har blivit förhäxad!,sa hon.  
-Aa, typ jag med, svarade han. Det blir panik i kojan, dom lyfter på sovsäckarna, liggunderlag, kuddarna och kläderna, springer runt kojan och överallt men ingen karta hittades.

Efter ett tag av letande hittade Jill fågelspår och en liten gul fjärden inne i kojan. Hon stirrade på fågelspåren och den vackra fjädern ett tag och förstod att det var spår från en papegoja. Jill hade då och då fått en skymt av tre papegojor som patrullerade runt ön.
-Jim kom, jag har hittat papegoj spår! utbrast Jill.         
-Jag ko...
Jim blev avbruten av en kraxig röst som sa:
-Jaha, det var jag, jaha, det var jag, upprepade rösten många gånger. Jim och Jill tittade mot fönstret. Där satt en gul papegoja med en hatt på huvudet. Det var Clint. Han vickade på huvudet fram och tillbaka så där som en papegoja gör. 

Av: Sviran
Josefinaskolan, 5
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka