Av: PiratLiam
Gullviveskolan , 4a

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

 -Skynda dig Jim. Nu måste vi ta oss härifrån snabbt utan att bli upptäckta.
När solen gick upp nästa morgon kände sig Jill och Jim trötta och lite rädda för vad som skulle hända. De förstod att de måste rymma. Men var skulle de ta vägen och var ska de göra av skattkartan?
De smög iväg tidigt på morgonen innan de andra hade vaknat. De hukade sig ner mellan palmerna och buskarna i den tropiska skogen. Det var ganska svårt att ta sig fram i den täta skogen. Jill rev sig på armen av en taggig buske. Det var ett ytligt sår, men det sved. Jim försökte mana på Jill att fortsätta framåt.
Plötsligt var de framme vid berget och började klättra. Efter en lång stund hade de kämpat sig upp.
När de väl kommit upp på toppen gick de in i en mörk grotta. Plötsligt såg de något som blänkte. När de närmade sig det som glimrade insåg de att det var guld. Då bestämde de sig för att ta guldet och gömma det för tant Elsa. Sedan måste de ta sig därifrån.
De hittade ett klurigt ställe att gömma kartan på. Uppe på berget fanns en stor sten och under den grävde de ner kartan..
De såg en gammal man på en liten båt. De frågade om dom fick låna båten och han sa ja.
När de kommit ut mitt på havet gick båten sönder, så dom fick ro tillbaka till ön. De funderade och klurade på hur de skulle göra för att lösa problemet.
Dom byggde en flotte med hjälp av nedhuggna träd. De jobbade hela natten och på morgonen var de färdiga och började ro ut i havet.
När tant Elsa vaknade så märkte hon att dom var borta och letade i panik runt ön. När hon kom till stranden och tittade ut mot havet fick hon syn på flotten med Jim och Jill. De hade redan kommit ut så långt att det var omöjligt för Elsa att få tag i dem.
Jim och Jill andades ut och var lyckliga över att ha lyckats ”rymma”...
- Synd bara att vi inte fick med oss skatten, sa Jill besviket.
Ett leende spred sig över Jims ansikte, samtidigt som han höll upp flera guldmynt som glänste i solen.
- En liten del av skatten fick vi med oss i alla fall!

Av: PiratLiam
Gullviveskolan , 4a
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka