Av: Kapten Krok
Björngårdsskolan, 4B

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Skynda Jim vi måste följa efter dem. Jim och Jill följer dem i natten med kartan gömd i väskan. 

Plötsligt hör de en röst och de tittar sig om kring och ser en man som är ett spöke.  

Vem är du? Säger Jim och Jill med rädd röst. Det är jag som är Bamboo Jack, säger spöket. Jag vill hjälpa er. 

För att ni har min karta. För ni är barn och behöver skatten mer en dem ni kommer använda pengarna till bra saker. De tar ut kartan från väskan och frågar Jim: Vet du hur vi ska ta oss till skatten? 

Nej jag har glömt, det var ju så länge sen men jag la ut pengar som ett spår att följa. Jag kan visa den första pengen. De går tillsammans på en övervuxen stig och snart hittar de det första spåret. De går vidare och hittar flera pengar till. Plötsligt säger spöket att nu kommer ni till den svåra delen, ni måste gå över de här stenarna och ni måste kliva på rätt stenar. Några av stenarna är en fallgrop med knivar. Bamboo Jack sa att de måste följa beskrivningen på kartan. 

De klarar banan och är alldeles trötta av ansträngning. Framför sig ser de ett piano, spöket säger spela så kommer en dörr att öppna sig. Men spela inte fel för då kommer ni kastas tillbaka från början. 

Tur att vi kan spela piano säger Jim och Jill och börjar spela låten som står på kartan. 

När de har spelat klart öppnas dörren och de går in och åker nerför en rutschkana. De hamnar i en grotta med vatten och ser en båt. De går på båten och ser kistan i famnen på Bamboo Jacks skelett. De öppnar skatten och ser guld och diamanter. Bamboo Jack tar skatten för att hjälpa dem att bära. Plötsligt hör de ett ljud och ser två kvinnor och en man med pistol. De säger: Ge oss skatten! Men Bamboo Jack visslar och alla skelett på båten börjar röra sig och tar deras pistoler. Sen kommer en bläckfisk och fångar dem och kastar ut dem från grottan. Bamboo Jack säger, det finns en genväg för att ni ska komma hem fortare. Jim och Jill går hem med skatten och berättar allt för sina föräldrar. 

Av: Kapten Krok
Björngårdsskolan, 4B
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka