Av: agge
Älvdalsskolan, 5c
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

-Kom nu vi, måste hitta skatten innan dom tar våran karta. 

-Vi får vänta lite tills dom sover sen får vi försöka ta oss upp i bergen.

Det gick några timmar efter dom hade hört någon prata utanför deras koja. Efter en stund stack de ut på stranden och började springa mot bergen samtidigt när Jill höll i kartan. När de hade kommit bort från stranden och in i djungeln  stannade dom för att vila Jill. satt och kollade på kartan och försökte hitta vart de skulle gå. 

- Kom Jim jag tror jag vet vart vi ska nu.

-Säkert skrek Jim.

-Ja det ser ut som om vi ska gå över någon flod och förbi någon murr.

-Men vi måste skynda oss innan de som pratade fattar att vi har rymt för att hitta skatten. Jim och Jill började gå mot floden dom skulle korsa. Men efter en stund så tog den lilla stigen slut. 

-Men vad gör vi nu?

-Vi får ta oss in i djungeln jag tror att jag kan klättra upp i något av träden och sen se vart bergen ligger. Men tänk om du ramlar sa Jim.

-Jag kommer inte att ramla jag är bäst på att klättra och grannarna ser ut att hålla mig. Jill började klättra på grenarna och tilllslut var hon  uppe i trädet. Vad ser du skrek Jim. Jag ser bergen men dom är ganska långt borta sa Jill. 

-Ser du något mer? AAA! skrek 

Jill. Vad såg du frågade Jim. Jag ser Eva skrek Jill. Hon är med någon anna också men jag kan inte se vem det är. De letar efter oss skrek Jill och började klättra ner från trädet. Kom ner vi måste skynda oss innan de hittar oss sa Jim. Okej men vilket håll ska vi gå frågade Jim.

-Kom vi ska åt detta hållet. Jim och Jill började spring mot bergen.

Efter en stund började dom gå för att vila benen.

-Kom vi måste fortsätta innan Eva och den andra personen kommer! 

-Kan vi inte vila lite? sa Jim. Okej vi vilar lite. Okej men bara en liten stund. Jim satte sig mot en palm och Jill satte sig på en sten. Efter en stund reste Jill sig och sa

-Kom nu! Mm. Jim skulle precis resa sig men när han ställde sig upp så såg han ett gevär som siktade rakt mot sig han

Av: agge
Älvdalsskolan, 5c
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka