Av: Vlademir
wiselgrensskolan, 4m
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

vi måste gå här ifrån sa Jim vi väntar till imorgon bitti för det finns masa varelser på natten sa Jill.Nästa dag titta det är ett berg som den gamla kvinnan sa sa Jim.Vi går ditt sa Jill.De vandrade och vandrade i timmar sedan var de framme hos en gammal stuga.Det börjar bli natt sa Jill.Vi går in i den där stugan sa Jim.De gick in i stugan den var ganska ren där inne.Vi över nattar här och går vidare imorgon.Nästa dag Vi börjar gå vänta sa Jim hör du.Hör vad sa Jill.det är nån som viskar sa Jim.titta lampan är tänd i kaptenen Bobs stuga vi går och säger till kapten Bob sa den okända rösten.Vi måste gå sa Jim rädd.De sprang ut från huset och mot bergen.på vägen var de tvungna att gå igenom ett träsk det var blöt och lerigt men det var det ända sätet.När de kommit en bit i träsket så började det mörkna så de var tvungna att hitta ett övernattnings ställe.Titta där sa Jim det är ett hus där borta.Vi går ditt sa Jill.De gick mot huset där stod dörren öppen.De gick in det var gammalt och ruttet.Men det räckte för de.Nästa dag vaknade vi vi måste fortsätta gå mot berget sa Jim och vi går.2 timmar senare då va vi framme sa Jim.var är skatten sa Jill ivrigt.Där en port sa Jim.Vi går in sa Jill de gick in våga gå närmare sa en mörk ond röst från andra ändan av rummet.Vem där sa Jim skrämd.jag är bambo jack sa rösten.Bambo jack sa Jim och Jill förvånat.Ut från min håla eller dö sa bambo jack argt.Titta en skatt kista viskade Jim.Hålan började skaka och falla isär.Spring sa Jill.När de sprang mot ut gången så tog Jill kistan och sprang med den precis när de var utanför hålan så rasa den och ett stort sten block blockerade vägen in.Det var nära ögat sa Jim.Tror du sa Jill.Ja sa Jim var är bambo jack sa Jim.Vet inte men vi måste göra oss av med kistan.Nästa dag vi gräver ner den på stranden sa Jill.Ok sa Jim.Vi går dit sa Jill.De gick till stranden och före de grävde ner kistan tog de ut lite juveler ur den sedan grävde dom ner skatten.De gick till backs till den lilla stugan.

Av: Vlademir
wiselgrensskolan, 4m
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka