Av: Biffen
Wiselgrenskolan, 4m
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

sova vi måste hinna skatten före dem. -Varför? Vad tror du tänk om dem kommer ta vår båt och åka bort här ifrån och bli rika. Hur ska dem göra det vi har ju gömt båten. -Det tar nog inte så lång tid innan dem hittar jag menar den är ju gömt bakom det gamla skeppsvraket. Jill och Jim trodde dem var själva men Bobs papegoja satt på taket och hörde allt dem sa papegojan flög och skulle meddela Bob. -Sov nu sa Jill. Precis innan Jim höll på att somna så hörde han två röster det tog ett tag innan han hörde vem det var för han var så trött men det var Elsa och Bob. Vad gör dem här tänkte han. Dem där snokande barnen sa Elsa.-Vad gör vi nu inte vet väl jag. -Vi gräver såklart västes Elsa. -shh viskade Bob vi kan inte väcka barnen. -Sen när börjar du bry dig om dem. -Om dem hör detta vi pratar om så kommer dem så klart också leta. -SMART! vi gräver nu. Medans dem grävde försökte Jim väck Jill men hon hade redan somnat han försökte i 5 minuter tillslut gav han upp. Jag får föröka stoppa dem själv. När han gick ut ur kojan vaknade Jill äntligen. -Vilket oväsen sa hon. Bra du vaknade kom nu. -Vad ska vi göra sa hon yrvaket. Vi måste stoppa dem och pekade på Bob och Elsa som grävde för fult. Vad gör dem. -GRÄVER! såklart. Varför gör dem det sa Jill. Dem letar efter skatten kom nu. Jag kommer. Dem ut ur kojan och skrek stopp. Vi vet vad ni ska göra med skatten. -Jaså vet ni sa Elsa. - Vi trodde ni var snälla. -Det är vi också. N-Ni kommer ta med er skatten och behålla ALLT själva sa Jim. - VA det skulle vi aldrig göra vi ska köpa och göra stranden finare köpa saker och pynta. -Men vi trodde... sa Jill. Det är lungt det kan vara lätt att missuppfatta sa Elsa. Jag vet vi kan ju hjälpas åt att hitta skatten sa Jim. JA! sa Bob. -Då gräver vi då. Det tog hela natten tills dem hitta skatten. JA! äntligen skrek sa Jill. Bra jobbat sa Elsa. Oj det är nog dags för oss att dra oss hemåt sa Jim det är dags. Okej men ni får gärna hälsa på sa Bob. Jadå sa Jill. Dem tog båten och körde hem. 

Av: Biffen
Wiselgrenskolan, 4m
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka