Av: Piratbesserwissarna
Nya Elementar , 5s
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Ringa en Uber, fort. Jill drar upp sin iPhone 11 PRO ur fickan på sina guccibyxor och slår in numret till Uber. De hörde klampande steg. Tant Elsa var snart där. Jim får en idé. Han tar fram sin splitternya JBL-högtalare och sätter på raplåten ”Lose yourself” på högsta volym och kastar in den i skogen. Nu måste Elsa tro att vi är där, säger han.
-Jag kommer detonera kärnvapen på er om ni inte lyssnar, hör de en röst skrika direkt efter. Tror ni att jag går på erat dumma trix med högtalaren.
Jill tittade på Jim som satt med mobilen.
-Vad gör du för något, skriker Jill i panik. Hon kommer att döda oss!
-Tyst, jag gibbar Roblox ser du väl, du är ju borta, säger Jim.
-Fort där står borta står Ubern, säger Jill. Kom nu innan hon hinner se att vi har dragit.
-Men åhhh, det är jättelångt dit, stönar Jim.
-Där är en Voi, vi tar den, säger Jill. 
De springer fram till Voien och Jill skannar qr-koden. De båda hoppar upp på samma Vio och de åker snabbt ner mot Ubern och kastar sig in. 
-Ta oss till Subway, säger båda i en mun.
Chauffören som av någon anledning är Justin Biber, stämplar plattan i mattan. 
-Det går fort, säger Jim. Ja, det är ju min nya Buggati, säger Justin Biber..... Framme, säger han sedan.
De kastar sig ut och springer in på Subway.  
Två köttbullemackor tack, säger Jill. 
De får mackorna direkt och Jim spiller på sin nya Suprememössa. 
-Nej, stönar han, inte min mössa. 
Just då kommer Elsa springande in och på loppet av en halv sekund har båda syskonen reagerat och kastar sina mackor i ansiktet på henne.
-Bullseye! Säger Jim.
-Kom nu, säger Jill. 
De springer ut ur Subway och upptäcker att hela ön har blivit smittade av Corona-viruset. Jim drar fram sin Airboard ur sin väska, Jill gör likadant. De båda hoppar upp på sina Airboards och försöker fly från Corona-smittan. Just då får båda Airboardsen slut på batteri och de tvingas hoppa av.
-Glömde du att ladda de, frågar Jill.
-Kanske, svarar Jim.
De är omringade av Corona-smittade personer.
Vad ska de göra??

Av: Piratbesserwissarna
Nya Elementar , 5s
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka