Av: Inte Petter
Nya elementar , 5S
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Följa efter dem, det här är ju jätte, men mer hinner Jill inte säga eftersom hennes ord int  e hörs etersom Jim redan har somnat om och snarkar. Jaha, då går jag väl själv, muttrar Jill irriterat och smyger efter dom, fast i skogen eftersom hon inte vill bli sedd. Hon går en bit efter dom i skogen och gömmer sig bakom träd och buska bara ifall att hon gör för mycket ljud och dom vänder sig om.När hon kommer ner till stran  den därhon tror hon hör Elsa och vem hon tror är Lobster Bob . Men sluta! Han kommer att komma tillbaka, man kan se det, aporna beter sig annorlunda, Vattnet är kallar och vinden. Få mig inte ens börjad på vinden, den säger ju till och med det, och vinden har aldrig varit fel. Ja fast, börjar Lobster Bob, fast mer hör hon inte eftersom som hon känner hur hennes halls bränner  till. Hon måste hosta! Även fast hon försöker så går det inte, hon hostar, och väldigt högt, och Elma slutar på direkten.Vem där?! Säger Lobster Bob argt, fast ändå frågande. Visa dig! Jill Får panik och börjar ställa sig up men då så pratar (vem hon tror är Elma). Försök inte att springa iväg du, vi kommer att hitta dig, den här ön är för liten för att du ska kunna gömma dig, så du kan lika gärna vissa dig. Jill får panik, om hon inte springer nu så kommer hon att bli hittad och då var hon verkligen i fara, så hon springer, från den stora stranden, in i skogen, up för backar, så långt ifrån dem som hon kan, medans hon tror att dem springer efter henne (vilket dom gör). När hon kommer tillbaka till kojan så är Jim vaken. Vad springer du runt för? Säger Jim trött. Kan berätta imorgon, men låtsas som att du sover och att inget har hänt. Men vad? Protesterna Jim. Gör det bara! Okej? Säger Jill irriterat. Jag berättar imorgon, säger Jill och läger sig ner i hennes sovsäck och låtsas sova. Efter ungefär 10 minuter där Jill berättar vad hon hörde så hör dem fotsteg. Dem blir tysta på direkten och låtsas sova medan dom lyssnar efter det svaga ljudet, som blir allt högre och högre.

Av: Inte Petter
Nya elementar , 5S
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka