Av: kapten Nexo
ISGR, 5A
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

…gömma oss i djungeln. Det måste vara vår karta de pratar om. Jill ryser hon vågar inte ens tänka på vad Tant Elsa och den hesa rösten planerar göra med dem i gryningen. 
– Men tänk om det finns ormar ändå i djungeln, viskar Jim, det hela känns lite väl äventyrligt för Jim och han längtar hem.
Jill försäkrar Jim om att det bara kommer bli ett nytt kul äventyr som när de hittade ön.  
– Vi måste tänka ut en plan, säger hon till sin lillebror. 
– Men först måste vi härifrån. De rafsar snabbt ihop några saker och kartan förstås och beger sig ut i djungeln. 
Djungeln på natten är ett ganska läskigt ställe, tur att natten är så kort, inom några minuter kommer det ljusna och under tiden kläcker Jim & Jill en plan. 
– Vi måste hitta skatten men vi behöver hjälp, mumlar Jill mest för sig själv.  
– Vi kan ta hjälp av Clint & Co, utbrister Jim. 
– Du vet ju hur mycket de gillar att prata när de varit på lagret med rom, fortsätter han. 
– Ja, håller Jill med, tar oss en pratstund med Clint & Co, nu måste vi bara hitta dem. 
De börjar bege sig upp på berget i rask takt, det är bråttom innan Tant Elsa och den hesa rösten upptäcker att de är borta. Jill funderar på om de kanske borde söka upp Lobster Bob istället, om tant Elsa nu är skum kanske Lobster Bob inte är det? Men hon skjuter tankarna åt sidan och skyndar vidare. 
Det dröjer inte länge innan dagen gryr, men Jill & Jim har hunnit en bra bit på väg. Någonstans i närheten hör Jim några som tjafsar med varandra och stannar tvärt, han blir rädd. 
– hör du? frågar han sin syster. 
– ja, säger Jill, jag hör låt oss se vem de är. De smyger närmare riktningen där rösterna kommer ifrån. Till deras lättnad ser de att rösterna är papegojorna Clint & Co. De pratar i mun på varandra. Jim & Jill stannar och lyssnar. 
– oj oj oj verkar som om de där syskonen hittat Bamboo Jacks karta, tjattrar papegojan Asla. – Den kartan skulle ja vilja se, fyller papegojan Beda i. 
– Ja, då hittar vi skatten i ett nafs, säger Clint.  
Va, utbrister Jim…

Av: kapten Nexo
ISGR, 5A
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka