Av: Hedvig Tortuga
Lillestadskolan, Åk 6
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

till dem där bergen.

Hon reste sig tyst upp och sträckte ut sin hand för Jim. Han nekade hennes hjälp och reste sig upp själv. De tog sig ut ur kojan med en varsin liten väska på ryggarna. I Jills väska fanns det två böcker om alla öns hemligheter som hon hade tagit från Tant Elsas bibliotek och kartan. I Jims väska fanns det två spadar. Jill tog upp kartan ur väskan och tittade frågande på den. Jim ställde sig på tå för att se och förstod direkt hur den funkade. 

- Ge den till mig, sa han och tog den. 

Han vände på den så att den passade verkligheten och började gå. De gick ner på stranden och fortsatte till Tant Elsas hus. Jim gick först med kartan i handen och efter följde Jill när de  passerade huset. Precis när de hade kommit förbi hörde de ett underligt ljud. De stannade upp och tittade sig omkring. Där i buskarna kunde man se en skugga röra sig hastigt. Håren reste sig på de båda barnen då de hörde ännu ett ljud. I ögonvrån kunde de se hur någonting smet runt hörnet på huset. Ännu ett ljud hördes bakom dem och de vände sig om. Där, precis bakom dem, stod någonting som de aldrig sett förut. Figuren såg ut att vara död, nästan helt täckt i sjögräs, hade stora träflisor lite här och där och var helt blöt. Varelsens mun var vidöppen men hade inga tänder. I denna stund hade de helt glömt bort att inte göra ljud ifrån sig. Skriken måste ha hörts över hela ön, men ändå så var det ingen som kom för att kolla vad som pågick. 

   De hade sprungit i flera minuter innan de bestämde sig för att stanna. Syskonparet hade sprungit åt precis rätt håll utan att veta det. Innan de visste ordet av det, var det någonting som bländade dem. Solen hade gått upp.

- Nu måste vi skynda oss! ropade Jim och började gräva i marken där han stod.

Jill följde hans exempel och grävde så fort hon kunde. Spadarna hade de glömt bort helt. 

   Till slut kände hon någonting hårt och kallt i marken. De hade hittat skatten och det var på tiden. Någon var på väg upp på berget.

Av: Hedvig Tortuga
Lillestadskolan, Åk 6
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka