Av: Svarta Sally
Sandbäcksskolan, klass 5

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

The reef
… gömma kartan så att de inte hittar den, viskade Jill. 
-Varför det? frågade Jim.
-Jag tror att den kartan vi har kan leda till den där skatten, viskade Jill.
-Men där visar inget spår efter någon skatt, sa Jim.
-Nej jag vet, sa Jill. Men kan du ta fram den så ska vi se.
De tog fram kartan och en ficklampa. De kollade på den och sedan märkte Jill att något började synas när de lös med ficklampan.
-Där! sa Jill.
-Det va som du sa! sa Jim.
-Jag tror det är den skatten rösterna pratade om, sa Jill. 
De såg små streck som gick till ett berg. Inget av det syntes bra först, men desto längre man lös med ficklampan desto tydligare blev det. Men om man slutade lysa så försvann det.
-Vad coolt! viskade Jim.
De pratade lite om hur de skulle göra. Om de skulle leta efter den mystiska skatten eller inte. De bestämde sig för att leta efter skatten. 
-Vi får vänta tills det blir ljust, sa Jill.
När det började bli morgon började Jim och Jill packa sina saker de hade med sig. När de gick ut hörde de en röst.
-Vart ska ni? sa rösten.
Det lät som tant Elsa. Vi kollade oss runt och så såg vi henne. Det var tant Elsa. 
-Göm dig! viskade Jill till Jim.
De smög till en buske och gömde sig. När Elsa hade passerat smög Jim och Jill vidare till en annan buske en bit bort. Där kändes det lugnt så de tog upp kartan och ficklampan.
-Nu vet jag vart vi ska! sa Jim. 
De började sin färd mot bergen. Efter två timmar började det bli natt, Jim och Jill bestämde sig för att lägga sig. De hittade en liten plats med träd och sova vid. Plötsligt vaknade Jill av prassel en bit bort. Det var tant Elsa igen. Hon hade följt efter dem hela resan. Men plötsligt kom någon på en häst. 
-Hoppa på, sa mannen på hästen.
Det var Lobster Bob. Han ville hjälpa Jim och Jill att hitta skatten. De hoppade på och red iväg utan att Elsa märkte det. Den stjärnklara himlen lös upp deras väg. 
-Vi är snart där! sa Jill som hade kartan. 
Jill förklarade vägen och nu var de där. Till slut hittade de skatten...

Av: Svarta Sally
Sandbäcksskolan, klass 5
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka