Av: Kapten Ugo Bord
Töjnaskolan, 6a

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

skynda oss in den djupa mörka djungeln och gömma oss. De två tvillingarna reste sig upp långsamt och tassade ut ur kojan utan ett ljud och började smyga in i den mörka djungeln. När de hade kommit några meter in i djungeln så började de lätt jogga. När de hade joggat en bit så började de springa som om de blev jagade av ett lejon. De flåsade och stånkade och snubblade på kvistar och stenar och mjölksyran värkte i hela kroppen men det stoppade dem inte. Dock efter en lång sträcka så var de tvungna att stanna, det var omöjligt att springa mera. De stod å flåsade och stönade i flera minuter. 




Kom du ihåg kartan? Sa Jim.

Ja. Sa Jill.

Kan du ta fram kartan? Sa Jim.

Ok. Sa Jill och tog fram kartan.




Jill höll i kartan och kollade på den. På kartan kunde Jill se ön som de var på just nu. De såg också djungeln och ett litet berg mitt i djungeln och en liten brygga som inte fanns längre, men det intressantaste var ett stort rött kryss långt inne i djungeln bredvid berget . Jill sa till Jim att komma och kolla på kartan. När Jim såg kartan så lyste hans ögon upp. Han pekade på krysset och sa, det där måste vara var skatten ligger. Jill klättrade upp i ett träd och kollade runt efter ett litet berg. Hon såg det nästan direkt. Ett litet spetsigt svart berg inne i djungeln. Och det var bara några hundra meter ifrån de.




Jill sa till Jim och sa att vi måste ditåt och pekade in i djungeln som inte var så mörk längre för solen hade kommit upp. De började gå direkt, men efter några meter så började de springa för de var så hypade. De var framme efter 2 minuter. Hittade platsen där skatten var men skatten var inte där. Då sa Jim den kanske är under marken. De tog en varsin sten och började gräva som grävmaskiner. Efter några minuter så stötte Jim i något hårt…

Jim och Jill skrek JA! Vi hittade den! Jim och Jill började gräva direkt. Efter en minut så var skatten uppe. De var så glada att de föll pladask till marken. Och det var sagan om Jim och Jill små barn sa mormor!

Av: Kapten Ugo Bord
Töjnaskolan, 6a
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka