Av: Jojo
Karljohansskolan, 5D

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

“Ni trodde väl inte att ni kunde komma undan” sa Lobster bob. 
- Med vad? frågade Jill.

- Med att hitta min gömda skatt, jag hörde från Elsa att hon hade gett er kartan. Det var en katastrof, sa Lobster bob.

- Men den är vår nu, sa Jim och höll upp en liten låda.

- Neej, vad har du gjort Elsa ungarna kommer få reda på allting, sa Lobster bob.
Jim öppnade lådan och där i så fanns det en liten silvergroda gjord av kristaller, och en lapp Jim vecklade ut den och läste högt.

 "Den här är min pappas. Men han gick bort igår och jag fick ärva den. Det här var vårat hus vi levde väldigt litet och tätt till varandra, han var liksom den enda människan jag kännde till. Och när han gick bort så ville han att jag skulle ärva grodan jag vet inte riktigt varför men det kan du som nu har hittat skatten klura ut. Just nu sitter jag här och gråter jag har bestämt mig för att inte prata med någon förens någon har hittat skatten och nu har du/ni hittat den grattis och nu kan jag prata igen, MVH Lobster bob 2012 11 mars."
- Jaha nu vet vi ju, sa Jim.

- Och, nu är det dags för er, ungar att åka hem, sa tant Elsa argt.

- Okej, sa Jill.
Elsa satte dom i en båt och åkte hem till Stockholm. 
   

Av: Jojo
Karljohansskolan, 5D
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka