Av: Kapten Ebba
vännäsby skola, 5

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

 rymma & med kartan måste med.” Sa Jim skärrat när människorna har gått iväg på stranden
Ja den där Tant Elsa är ju helt galen. Svarade Jill
Dom packade lite saker och stack.
 Dom hade sett ett berg men hade inte fått gå dit för tant Elsa. Hon sa att det var för mycket faror. Dom började vandra och stötte väldigt snart på Lobster Bob. När dom 2 syskonen frågade om en historia blev han helt tyst. 


Sen viskade han: Jag såg Bamboo Jack och Elsa gå på stranden imorse. 
- Dom var utanför våran koja. Svarade Jill tyst. 
- Mmm: mumlade Bob. Sen sa han, jag ser att ni är på väg upp på berget. Det är väldigt farligt så jag kan följa med om ni vill.
- Jätte gärna, sa Jim Lättat.

Dom fortsatte sin resa & kom till en ravin. Som tur var hittade dom ett förfallet hus så dom tog en planka och la över ravinen så dom kunde balansera över. Väl över var där en stor äng, som dom bara kunde gå över utan problem. För att sedan börja klättra igen, det var väldigt brant men dom klarade det rätt så bra. Tillslut var dom uppe på toppen! Där dom hittade en bar. Där inne hittade dom tre fåglar som kallade sig Clint och company. Dom introducerade sig själva med namn och frågade vad Jill hade i sin ryggsäck. Hon tittade osäkert på Lobster Bob. Han nickade åt henne att göra det och hon började rabbla. Hon hade ett rep, lite mat och vatten, skrivblock och penna, Kompass, ficklampa, kläder och till sist en skattkarta. När hon sa ordet skattkarta stelnade papegojorna till. Menar du Bamboo jacks karta? Undrade Asta. Vi vet faktiskt inte, sa hon och kollade på Jim. Han skakade på huvudet och tillade ni kan få ta en titt själva om ni vill.
Han tog kartan från Jill och visade fåglarna. Dom drog en suck av förvåning. 

- DET ÄR DEN! Skrek dom alla tre i mun på varandra. 
-  Men hur ska vi få den då? Undrade Jim, Och var är Lobster bob?
Dom såg att han stod utanför och rökte. Och sen sa också Papegoj Syskonen att dom kunde kolla vart skatten var, och sedan berätta. Men hur ska dom ta sig dit??!!

Av: Kapten Ebba
vännäsby skola, 5
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka