Av: Mandapanda
vännäsby skola, 5

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

hitta skatten. Jill kände på sig att detta skulle bli ett händelserikt äventyr. Ön The reef har ett mycket tropiskt & härligt klimat. Tiden man spenderar där känns som i en film. 
 Jill vaknade den morgonen av ljudet av fiskmåsarna utanför den lilla kojan. Hon tittade på Jim men han sov djupt & mumlade även något om chokladtårta i sömnen men Jill lyssnade inte så mycket. Hon kikade ut genom det lite skitiga fönstret. Solen lyste svagt in och värmde upp den lilla kojan. Plötsligt mindes hon vad som hänt kvällen före & fick bråttom med att väcka Jim. Efter att ha skakat Jim en stund vaknade han.
- Vi måste härifrån innan Elsa kommer, sa Jill och började packa ihop sina saker.
- Ok vi skyndar oss & packar med lite fika, svarade Jim & började också packa ihop sina saker. Dom hade inte med sig mycket så dom kunde lätt bära allt i varsin ryggsäck. Sedan gav dom sig iväg mot djungeln.
 Efter att ha vandrat i ungefär 10 min kom dom fram till en korsning. Åt vilket håll skulle dom gå nu? 
-Ska vi gå till vänster? Jill kollade på sin lillebror med en frågande blick
-Vi kollar om vi kan hitta något på kartan! Jim ropade till när han kom på att dom faktiskt hade en karta att titta på.
-Det låter som en väldigt bra ide, sa Jill & tog fram kartan. Men när Jill hade fått fram kartan & vecklat ut den såg dom att det inte alls var kartan det var istället en bit blankt papper. 
-Det måste varit Tant Elsa & Lobster Bob som tog kartan, Jill kollade på Jim med orolig blick.
-Du har rätt vi måste tillbaka, sa Jim. Men när dom båda syskonen vände sig om för att gå tillbaka såg dom att stigen var borta. Plötsligt kändes djungeln mörkare & mer hotfull än någonsin tidigare. Medans Jim & Jill stod ensamma i djungeln satt Tant Elsa & Lobster Bob i hans bar & skålade.
-Jag kan inte fatta att barn kan vara så lättlurade, skrockade Tant Elsa där hon satt på en stol i baren.
-Helt otroligt faktiskt! Lobster Bob stod på andra sidan baren som en bartender. Hur ska Jill & Jim komma ut ur djungeln?

Av: Mandapanda
vännäsby skola, 5
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka