Av: Greta gris/Thunberg
Älvdalsskolan , 5c

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

The Reef
ta skatten och gömma kartan för Elsa&Bob viska Jill till Jim. På morgonen så gick Jim&Jill ner till stranden för att bada och medans dom var nere i vattnet -Inatt så när Elsa&Bob har somnat så följer vi kartan sa Jill. Jim nickade till svar sedan så skrek Elsa - kom nu Jim och Jill maten är klar kom och ät om ni vill. Jim och Jill sprang till Elsa för att äta. 

Senare på dagen satt Jim&Jill upp små kameror för att veta när Elsa&Bob hade somnat kamerorna hade det tagit med hemifrån. På kvällen så kollade Jim&Jill kamerorna och så att Elsa&Bob hade somnat. -Ja kom Jim jag tar kartan sen sticker vi sa Jill. Jim&Jill smög ut ur deras koja Jill tog fram kartan och dom börja följa den.

Jim&Jill kollade noggrant på kartan och började gå när det hade gått en bit så kände Jim att någon förföljer dom sedan så viskade Jim -Jill jag känner mig förföljd eller vad man ska säga. Jill vände sig snabbt om och så en apa som tittade på Jill. -Skit i det det är bara en apa sa Jill till Jim. Dom fortsatte följa kartan för att hitta skatten dom kom fram till krysset på kartan Jim&Jill letade överallt sedan hör Jim vinden viska - skatten ligger inne i grottan åt höger. Jim springer in i grottan och hittar skatten. - Kom skrek Jim till Jill, Jill sprang in i grottan. Jim&Jill tog skatten och gick tillbaka men dom glömde att Elsa&Bob var där. 

När Jim&Jill kom så hade det börjat ljusna och Bob såg dom när dom kom Bob skrek -var har ni fått den skatten kom hit det är min skatt! Elsa vaknade och kom ut och såg dom springa i väg med skatten. -Nej vad gör ni kom tillbaka med er! skrek Elsa. Jill skrek till Jim -kom vi tar Elsas båt och åker vidare. Jim&Jill hoppade på Elsas båt och åkte iväg dom hörde en jätte hör röst som skrek -kom hit med er och…..     

Av: Greta gris/Thunberg
Älvdalsskolan , 5c
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka