Av: Pirat.se
Herrestaskolan, 4B

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

 Hitta skatten.

--Va, är du galen.

--Det är i alla fall värt ett försök.

--Ok då men vi ska inte gå så långt.

Dem hade vandrat och klättrat men dem kunde bara inte hitta den. Dem hade letat i en timme. Efter ett litet tag kom den dära röste igen.

--Nej vad gör ni här, ni ska inte vara här gå tillbaka nu.

--Varför vi vill ju bara hitta kartan.

--Vad var det jag sa om att det finns elaka saker på natten. Skynda dig STICK. 

--Kom vi sticker!

--Varför spottar du på mig.

--Jag spottar inte på dig. 

--Men vem spottar då på mig? MONSTER!

--SPRING!
Dem hade sprungit i fem minuter tills många konstiga svarta armar kom ut marken och lyfte upp Jill. Sen hörde han den konstiga stora svarta fyr beniga monster komma närmare och närmare. Då kände han en slingrigt tentakel ta tag i hans ben och började dra honom
--AHH HJÄLP MIG DEN HAR MITT BEN.

Sedan blev det helt tyst.

--Jag kommer Jill, håll ut. Var är du, Jag kan inte se dig. Jill?! Jill?! Jill?! seriöst Jill sluta skämta det är inte kul. Jill?! Jill?!
Jag gick runt och letade efter Jill men han bara kunde inte hitta honom ensam. Så han bestämde sig för att gå och knacka på lobster-Bob. Han som tant Elsa sa att vi inte skulle träffa. Lobster Bob var ganska trevlig. Varför sa Elsa att vi inte för träffa honom. Han undrade vad som hade hänt och varför jag var här. Jag berättade att vi letade efter skatten och att Jill hade blivit tagen av ett skugg monster och jag behöver hjälp att hitta honom. Vi gjorde oss redo och gav oss ut och skulle hitta Jill. Efter ett litet tag så skulle vi sätta upp vår kamp och där vi skulle sova i natt. Han tog upp sitt egna tält och han hjälpte mig att sätta upp mitt. När vi satt där ute och grillade marshmallows så frågade jag om han visste något om skatten. Han sa att hans bror bamboo Jack hade försvunnit när han letade. Jag vill inte att han skulle må dåligt av hans bror som försvunnit. Så jag frågade om han visste något om tant Elsa. Han sa att hon var en elak gammal tan

Av: Pirat.se
Herrestaskolan, 4B
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka