Av: Krokhuve
Herresta, 4B

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

…  Vi måste göra oss redo det kommer bli en svår resa ta bara med det nödvändiga saker  kan jag få ta med min Nattis. Nattis är ju mitt bästa gosedjur. Nej Jim du kanske borde ta med en kikare,rep,ficklampa eller något sånt. Du kan ta med lite frukt i din ryggsäck. Jag ska ta med en fickkniv och lite kläder. Oj det är dags att gå skynda dig. Men jag är rädd Jim allt kommer att gå bra jag vet det . Vi måste skynda oss . Det låter nerifrån hen som väckte oss är där nere. Jag frågar vem hon är . Vem är du jag är tant elsas kusin men strunt i det skynda er vi måste gå. Så ni vet är det ganska farligt här i djungeln. Det finns t.e.x jaguarer och ormar. men vart ska vi Jill du har ju kartan . Okej vi ska fortsätta i stigen framåt  vänta vi ska rakt in i det bärget . Va hur ska vi ta oss in dit då jag har ingen aning tog någon med dynamit . Vi kanske inte behöver dynamit jag fick ett konstigt halsband av bambojack i födelsedagspresent han sa något med en skatt ska bli din och ni ser pärlan i halsbandet den ska jag stoppa in i det dära ögat i bergväggen så öppnas bergväggen skatten ska vara där inne . Den öppnas det är jaguarer där inne och bakom de är kistan . snabbt sprig Jim och Jill 

jag har en fackla jaguarer gillar väl inte eld . Smart vi använder facklor till att jaga bort de. Ja men om vi nu lyckas hur ska vi öppna luckan Jill det får vi ta sen . Vi omringar de och får ut de ur grottan vi lyckas ja steng väggen . Ta ut pärlan ur väggen snabbt. Bra nu försöker vi få upp låset . Snyggt Jill du fick. Där är hans skatt JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.

Av: Krokhuve
Herresta, 4B
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka