Av: Den magiska kartan
Frälsegårdsskolan, 4

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

...gömma kartan innan de tar den men vi kan inte göra det nu viskade Jill till Jim.
- Men vart,  frågade Jim .
- Jag vet inte vi går imorgon och hittar ett ställe där vi kan gömma karten.Men om vi kan inte hitta ett gömställe?Då hittar vi skatten men det står inte vart den är, sa Jim.
- Bra tänkt Jim, sa Jill.

-Men vi måste fly har ifrån nu!!! 
-Men vart? frågade Jim
- Till skogen, svarade Jill.
- Men du hörde vad de sa, sa Jim
-Men vi måste rymma härifrån Jim, sa Jill.
- Okej men vi måste hitta ett ställe där vi kan sova. Vi går nu packa ihop dina saker, sa Jim.. Efter en stund gick barnen ut och letade efter ett ställe.
- Men titta där det är någon där. Vi frågar honom om vi kan hitta en koja och sova över, sa Jill.
- Ja vi går till honom och frågar han kanske vet någon, sa Jim.
Jim och Jill gick till manen och frågade om han har en koja där de kan sova i.Manen sa att han har en koja där de kan sova över i. Manen frågade varför de var ute så sent på natten.De sa att en tant lurade de och vill stjäla en skattkarta ifrån de. Manen frågade om han kan få se kartan Jim svarade att han kan se den. Manen tittade noga på kartan och efter en stund svarade han att de ska hämta lite strandsand. När de kom med sanden tog manen liten del av sanden.Sen kastade han sanden på kartan och det kom fram en väg till skatten. De följde vägen på kartan. Efter en stund grävde manen och kände något hårt det var skatten när de har tagit upp skatten och kommit till kojan så firade de. 

Av: Den magiska kartan
Frälsegårdsskolan, 4
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka