Av: Skatten
Karl johan skolan, 5D

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Fortsättning (Skatten del 2)


Floden är ju jättebred! Utropade Jill.


Men inte längre än vi kan simma, svarade jim.


Nej! Är du dum!? Det kan finnas alla möjliga krokodiler och pirayor i det där grumliga vattnet! Skyndade Jill att säga.


Vadå har du någon bättre ide eller?


Ja, vi ska bygga en flotte!
Jill förklarade för sin lillebror hur de skulle göra för att knyta ihop avbrutna grenar med hjälp av träsk trädens lianer. Efter en stund var de klara. De tog med sig varsin gren att paddla med och satte sig på de lilla flotten. Det gick ganska fort att ta sig till andra sidan.

Sätt fast din paddel i kanten så kan vi hålla fast oss mot kanten med den när vi går upp! Förklarade Jill för sin bror.
Jim satte fast sin paddel i marken. Den var ganska lerig men det brydde sig han inte om. Inte förrän han skulle häva sig upp på land med hjälp av den. Då! “SPLASH!!!” Leran under plankan rann undan och både Jim och träbiten föll ner i floden. “JIM!” Skrek Jill förskräckt. Jim sprattlade för allt han var värd för att inte sjunka ner i det grumliga vattnet. Jill tog tag i hans hand och drog upp honom på flotten i sista ögonblicket innan hon fick syn på en stor brungrön krokodil. Med bara en åra paddlade de bort från krokodilen. De höll koll på strandkanten och letade efter ett nytt och bättre ställe att ta sig i land på. Den här gången lyckades de. Jill började ta sig upp och sedan hjälpte hon sin bror att komma upp. De båda var utmattade och hade ingen chans att orka klättra upp för det enorma berget.


Kan vi inte sova i det där trädet? Frågade Jim gnälligt.
Trädet hade tjocka lite böjda grenar och blad som var perfekt skydd mot solen.

Av: Skatten
Karl johan skolan, 5D
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka