Av: bella
nils holgersson skolan, 5

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

skynda oss de kommer ta kartan ifrån oss!

Va? vad pratar du om? du väckte mig!

Hörde du inte vad jag sa! De kommer ta kartan!

Jill reste sig upp ur madrassen och slängde på sig den närmsta tröjan han kunde hitta.

De packade de mest nödvändigaste sakerna för att det inte skulle bli för tungt att bära. När de hade packat allting gick de ut och tog med sig varsin kniv som de hade fått av sin farbror, solen sken starkt för att vara morgon. De gick en lång stig som ledde dem in i djungeln. De kom fram till en bäck, De stannade där en stund för att vila och dricka vatten. Där låg de solen glimrade i deras ögon, Medans Jim tog de sista dropparna från deras vattenflaska hörde de plötsligt röster samma viskande röster som de hade hört prata utanför huset. 

Jill…?

Ja? sa Jill och fortsatte njuta av solen.

Hörde du inte?

Vad snackar du om? Jill reste sig upp nu.

Jag hörde de där rösterna igen!

Vad väntar du på vi måste springa! 

Jim och Jill tog upp sina knivar ur fickan och började springa. De skar av alla växer och kvistar som kom i vägen för de. 

De stannade för att kolla vilket håll kartan visade.

Jim! Kartan har börjat försvinna!

Försvinna?

Jill kollade på kartan...den hållde på att försvinna verkligen försvinna…

Av: bella
nils holgersson skolan, 5
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka