Av: Julia_kaktus
Nya Elementar , 5G

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

ge oss iväg så att dom inte kan ta kartan och vi kan få skatten.
- Varför kan dom inte få kartan? Undrade Jim.
- För att du vill väll ha skatten, inte sant? sa Jill.
- Jo det är klart.
- Kom upp nu så packar vi, så vi kan gå innan gryningen, viskade Jill.
- Men jag vill sova, sa Jim med en trött röst.

Jill lät Jim sova en stund och började packa deras saker, men snart så var hon klar. Hon väckte Jim och dom båda satte på sig sina kläder och började gå. Dom skulle upp till bergen, till den näst högsta toppen, för det var där det stora röda korset var på kartan. Det var nästan kolsvart ute, så man såg knappt stigen som ledde upp till bergen, men båda gick tappert ändå. Dom gick och gick, ända tills det blev morgon, då satte dom sig ned och packade upp maten Jill hade packat ned i sin väska, dom åt mackor och drack varm saft.
Då hörde Jim något som prasslade, han vände sig så hastigt om så att hans saftglas välte omkull på den torra marken. Men inget var där, eller Jim såg iallafall inget.

Dom hade gått i 3 dagar men dom var ändå inte framme, men dom hade gått över halvvägs. Båda var utsvultna men dom behövde spara på den sista maten. Jill funderade på att vända tillbaka, men när hon tänkte på skatten så vände hennes tankar fort. 
Då hörde Jill något som lät som en hostning bakom henne, men Jim gick ju framför... Hon tittade bak men såg ingen där. Någon kanske förföljde dom, men hon skakade snabbt av sig tanken och fortsatte att gå. Efter ytterligare 2 dagar var dom nästan framme.
- Jill! Är det där den näst högsta toppen? frågade Jim upphetsat.
- Ja! Vi är nästan där, men vi kommer nog att komma fram imorgon, för nu börjar det att skymma, sa Jill med en glad röst. Men någonting gnagde i henne, för dom senaste dagarna hade det känts som om att någon hade förföljt dom, för hon hade hört fotsteg och viskningar, och en natt hade hon kunnat ana en skepnad, men efter 1 sekund var den borta. Men efter några minuter hade hon somnat. Men när hon vaknade så var kartan borta.

Av: Julia_kaktus
Nya Elementar , 5G
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka