Av: juli
karljohansskolan, 5d

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

del 2
Nästa dag är vi uppe med tuppen. Vi tar varsin macka och ska fortsätta gå. Solen håller på att gå upp fåglarna kvittrar. Det är fuktigt och skönt. När vi har gått ett tag kommer vi fram till en skylt. Det är svårt att se vad det står. Vi får röja bort massa buskar. Men till slut ser vi att det står privat. Jag vill gå över tomten men Jim är inte lika pigg på det men eftersom det inte finns någon annan väg, så får det bli det. Huset är mörkt, det ser inte ut som att någon hade varit där på hundra år. Fönsterna är övertäckta av buskar och skit. Vi går därifrån. Det är mörkt. Då kommer det ut en gubbe från dörren han skriker: “akta er”, med hes röst. Vi tittar på varandra och både tänker: “Det är ju samma röst som pratade med Elsa.” Vi springer allt vad vi kan till slut stannar vi och sätter oss bakom en buske.
När vi har gått ett tag kommer vi till en strand.  Sanden bara bränner och vattnet är helt klarblått. Vi stannar bakom ett träd för att titta på kartan. Vi inser att vi är väldigt nära. Det är bara att gå över ett berg. 
Vägen över berget är svår och snårig. Vi tittar på varandra och inser att vi inte är ensamma. Vi gömmer oss bakom en bergsudde. Då hör vi att någon pratar. Vi hör inte så mycket men en mening:

Vad jag längtar till att förstöra.  

Ja. När vi hittar skatten så är det vi som har makten.
Mitt hjärta bultar så starkt att det känns som det ska gå sönder. Vi smyger vidare mot stranden. När vi kommer ner till stranden ligger det en båt där. Han som sitter i båten säger

 Kom nu Jim och Jill vi ska till The Reef.

Av: juli
karljohansskolan, 5d
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka