Av: Noah
Karl johanskolan, 5D

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Del 3
Jim hittade en gammal båt vid stranden.De åkte med båten längre och längre ut och mörkret steg över himlen. De valde att sova en stund. De sov till Jim till slut vaknade av den varma solen i ansiktet. Men det var inte det enda. Det var hål i båten och vatten strömmade in. Jim väckte snabbt Jill och hon vaknade långsamt. Jim skrek att det var ett hål i båten men hon trodde att han skojade. Jill tittade och såg att det var ett stort hål i båten men  det hade redan börjat läcka in vatten i båten. Det var försent att åka in i land med den här båten. De skulle hinna drunkna.
Då kom det en person på en båt från land.
Hoppa på.

Vem är du?

Jag berättar sen, hoppa på båten om du vill leva.
De åkte till land och den mystiska personen bad dem att gå in i huset.
De kom in i huset. Det var ett gammalt hus som var rött med vita kanter. Färgen hade börjat lossna eftersom att det var så gammal. Taket var trasigt och det skulle kunna regna in vatten om de skulle börja regna. Det hade börjat växa växter på huset. Det såg ut som ett sånt hus som bara finns i sagor. 


När de var inne så berättade personen att hon inte hade något riktigt namn då hennes föräldrar lämnade henne då hon var liten. Hon sa att de kunde kalla henne för skattens vakt då det var det som hon hade gjort i hela sitt liv. Hon sa att det var bäst om Jim och Jill skulle hitta skatten före någon annan gjorde de så hon gav dem mat och vatten och sen gick de iväg.

Av: Noah
Karl johanskolan, 5D
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka