Av: Bob
Kulturama, 4c

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

                                                      Historien om the reef
 
 
                                                            Kapitel två   På vinden
 
 
 
- Skynda dig Jim. Nu måste vi gömma kartan fort nu sa Jill.  Jim och Jill sate på sig skorna fort och Jill tog kartan som låg på bordet bredvid henne och stoppade ner den i Jims väska som han hade på ryggen.
 
 
- Kom vi sticker nu.
 
     
Dom hann precis in i skogen innan Lobster Bob och bamboo Jack kom fram runt hörnet.
- Tur att vi hann in i skogen innan dom kom sa Jim till Jill.
-  JA sa hon.
 
 
- Kom vi går in i tältet och tar kartan sa bamboo jack.
 - Okej vi går in då sa lobster bob. Jim och Jill visste att de kommer inte hitta dom ju inne i tältet för att dom är ju inne i skogen.
 
 
- Kom vi springer till tant Elsas biblioteket hon är säkert där sa Jill till Jim.
- Okej vi springer men vi väntar på att dom har gott in i tältet sa Jim.
 
 
- Okej sa Jill. Lobster bob och bamboo jack går in i tältet och då springer Jill och Jim till tant Elsas bibliotek. När dom kommer fram till dörren så knakade dom på tant Elsa  öppnade hon såg lite tröt ut med vi ville inte säga någonting vi fik koma in och Jim berättade allt som hade hänt.
 
 
Helt plötsligt knakade det på dörren i hallen dom måste se vem det är och Jim och Jill titta ut genom ett fönster som satt på dörren och utan för dörren står……
 
 
                                                                Fortsättning följer

Av: Bob
Kulturama, 4c
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka