Av: joline
Karl Johansskolan, 5D

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Del 1
- Skynda dig Jim. Nu måste vi härifrån. Dom får inte få tag på kartan.
- Vilken karta? Den vi hittade på gammelfasters vind? viskade Jim tillbaka.
- Nej, det fanns en till.
- Va?
- Kom nu, sa Jill lite högre än den tonen hon hade förut. Jim undrade varför hon inte hade svarat på hennes fråga.

Dom smög ut ur kojan och hoppades att att varken Lobster Bob eller tant Elsa skulle upptäcka dom. Det var kallt ute och tvillingarna frös, men dom sa inget. Havets vågor slog in mot strandkanten vilket skapade ett lugnt ljud och några fåglar sjöng fast det var midnatt, vilket var lite konstigt. Fast det tänkte inte tvillingarna på just nu.Dom gick en bit till tills dom trodde att dom hade hittad ett säkert ställe. Det var en dunge med träd vars grenar hängde långt ner och dolde det som gömde sig i mitten ganska bra. Dom gick in i dungen och satte sig på den jordiga marken. Grenen sträckte sig långt ner och löven hängde, ingen skulle kunna hitta dom.

 - Hur länge ska vi stanna här? frågade Jim.
-  Jag vet inte, jag är trött, jag måste vila svarade Jill tillbaka och gäspade trött.
Jim kände sig inte trött alls, men lät Jill sova en stund. Medan hon sov studerade Jim kartan mer än vad dom gjort tidigare. Det var dock inget märkligt med den.
Han hittade Lobster Bobs bar på kartan, det gjorde att han nästan hittade var dom var nu. Han la kartan i fickan och skakade lite lätt på Jill, han tyckte att hon sovit tillräckligt länge.

- Skatten som dom pratade om igår, vart sa dom att den var? sa Jim.

- Uppe i bergen, om jag minns rätt, sa Jill.

Jim tog fram kartan igen och kollade. 

- The north mountain, the south mountain, The Wolf mountain, Saint Michael's Mountain,  the Bamboo top, Jack’s mountain... Det finns ju typ ett dussin! Jag har inte ens sagt alla… sa Jim och kollade på Jill med en bekymrad min.

- Får jag se.. sa Jill och nästan slet kartan ur händerna på Jim.

- Hallå! Ta det lugnt! Du gör sönder den! sa Jim med ett irriterat tonläge.

Av: joline
Karl Johansskolan, 5D
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka