Av: Jim och jill äventyret
Nya elementar, 5s

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

                                                                         Kapitel 2
  Snabba oss upp till bergen säger Jill och ta skaten -okej men hur ska vi åka upp -ehhm jaa vet inte men vi får lösa de -okej men vi går och letar vad vi lan åka upp med säger Jim okej säger Jill.
 -Vi delar upp oss ja går mot strandbaren och du går mot centrum -okej Snabba pån
-ja jag snabbar mig så mycket jag kan -ja bra -hejdå -hejdå Jill hittar inte något på ungefär 10 minuter inte Jim heller men tillslut hittar Jill en moped som är olåst och han vet hur man tjuvkopplar en moppe  så han ringer Jim och Jim springer dit. Jill står och håller på med några sladdar under nyckelhålet han tar loss många plastbitar och tillslut går den igång. De hoppar på och kör så snabbt de kan upp mot bergen Jim säger tänk om dom redan är där då säger Jill du löser vi de sen tänk bara på att hålla i dig nu okej säger Jim. Kör  du maxfart? Ja säger Jill den går Inte så fort den här moppen okej. men hur vet du hur man tjuvkopplar vi tar de sen säger Jill du kommer också lärt dig de när du är 14 okej säger Jim. De hör något bakom dom när de är påväg upp för berget Jim kollar back ochde ser en mattsvart bil de måste hitta någon avfart att svänga av sväng av här säger Jim okej säger Jill han sladdar in bakom berget och bilen kör förbi. När den kört förbi fortsätter han att köra så snabbt han kan de är alldeles strax uppe då de ser Lobster bob lite längre upp de lämnar moppen vid sidan av vägen för de inte ska låta så mycket när de kommer upp så de springer upp och de närmar och närmar sig tillslut är de jätte nära att de nästan hör vad dom säger. De var dom i bilen säger Jim ja vilka annars åker upp till bergen jätte tidigt på morgonen ja vet inte jag sa bara de. Okej ja tar en sten och kastar mot andra sidan så dom kollar bort sen springer vi närmare. Då kollar de mot oss men ser oss inte vi går in i grottan och är jätte försiktiga vi hittar skatten och tar den och springer vi åker hem igen vi har skatten

Av: Jim och jill äventyret
Nya elementar, 5s
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka