Av: Kapten Alex
Nya Elementar , 5G

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Skynda dig Jim. Nu måste vi dra!
Nej, varför då det är ju mitt i natten, gnällde Jim 
Jo hörde du inte. Dem vill ta kartan ifrån oss, sa Jill allvarligt 
Okej okej då, sa Jim och himlade med ögonen 
Dem gick ut i den kalla natten. Vinden susade omkring dem och regnet hamnade i ansiktet på dem. Dem gick längre ut på stranden och doppade tårna i vattnet. Det var isande kallt. När Jill vände sig om så såg hon någonting. En skepnad. Skepnaden hade piratkläder och piratmössa. Där stod han mitt i vattnet. Jim och Jill gick långsamt mot vålnaden, men när dem var så nära så att dem skulle kunna se ansiktet så gick han bara upp i rök. 
Jill, sa Jim tyst
Ja, vad är det? frågade Jill vemodigt 
Vad ska vi göra nu? När tant Elsa vill ha kartan
Vi ska gå upp i bergen och leta efter Bamboo Jacks skatt
Dem styrde stegen mot den lilla vingliga vägen som ledde upp mot bergets topp. 

Efter en lång vandring i bergen så var dem äntligen framme vid toppen. Men det enda som fanns där var bara en stor bergsvägg. Jim gick fram till den och knackade på den tre gånger. Då, plötsligt så hörde dem en mörk röst.
Jaha, så ni har kommit hit för att hämta min skatt, sa rösten
Eh, din skatt, då måste du vara Bamboo Jack! sa Jim
Ja mycket bra lille gosse, svarade rösten 
Men Jack, hur öppnar man väggen? frågade Jill
Det behöver ni inte, svarade rösten
Men hur ska vi kom...
Hon avbröts mitt i meningen av ett öronbedövande brak. Bergväggen var nu helt vidöppen, och där inne kunde man skymta en stor skattkista!
Så ta allting, sa rösten 
Men vill inte du ha något, frågade Jill 
Nej nej, jag har väntat i så många år på att någon ska hitta skatten, svarade rösten 
Nu kunde man se Bamboo Jack vid skattkistan. Jim och Jill lyfte upp den stora skattkistan och började nu vackla fram mot utgången av grottan. 
Akta er bara för Asta, Beda och Clint så dem inte upptäcker er. Det blir ett så himla liv på dem då, sa Jack
Okej då, svarade Jim och Jill i kör 
Och akta er också för tant Elsa och Lobster Bob. Dem har letat efter den där skatten i åratal. Så om någon annan hade fått tag på den så skulle dem bli galna, sa Jack
Jim och Jill vinkade farväl till Bamboo Jack och fortsatte ner för vägen. När dem nådde stranden så gick dem på sin båt och åkte hem.

                                                                  SLUT

Av: Kapten Alex
Nya Elementar , 5G
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka