Av: Kapten idispidis
Kulturama, 4d

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

-Skynda dig Jim. Nu måste vi…gömma kartan! Säger Jill.
-Men varför tar vi oss inte bara härifrån med kartan? Frågar Jim.
-Men vi börjar med att bara gömma den, men nu måste vi faktiskt skynda oss och gömma kartan! Jill tar fram kartan och frågar Jim:
-Var ska vi gömma den?
-Kanske i biblioteket? Säger Jim.
-Ja, det var ett jättebra ställe! De smyg springer tyst och försiktigt iväg till biblioteket, som tur var tant Elsa inte där.
-I den här boken kan vi gömma kartan, säger Jill samtidigt som hon tar fram en gammal dammig bok ur en av hyllorna. De stoppar in kartan på sida 527. Jim slår ihop boken så det hörs.
-Shcsss, viskar Jill. Det är mörkt i hela biblioteket. Sen springer de hem så fort men försiktigt som det går.

Nästa morgon vaknar de snabbt.
-Ska vi gå till biblioteket och titta om kartan är kvar? Frågar Jim.
-Okej, svarar Jill. De springer till biblioteket, nu inte lika försiktigt som på natten.De ser boken stå i en av hyllorna direkt. Jim springer och hämtar boken.
-Vilken sida var det nu igen? Frågar han.
-527, svarar Jill.
-Nej, det kan inte stämma? Säger Jim.
-Jo, jag är 100 procent säker, svarar Jill.
-Nej, för den är inte här!

Av: Kapten idispidis
Kulturama, 4d
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka