Av: Cornelia
Karl Johanskolan, 5D

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Del 3


När dom vaknade nästa morgon var dom utvilade. Jim hade stora bett på ben och armar Aj! tänkte Jim. Dom diskuterade Jims bett vilket Jim själv trodde var myggbett. Det ser inte ut som myggbett. Det ser ut som ormbett! trodde Jill. 

- Jag mår illa… sa Jim och det var det sista han sa innan

han svimmade. 

Vad ska jag gö…! tänkte Jill i panik men avbröts av av en röst. 

Det var en främmande kvinna med konstiga kläder på sig. Hon hade en stor fjäderbonad på huvudet med fjädrar i alla färger, en hawaiikjol och ett blomhalsband på sig. 

- Hej! sa den främmande personen. Jag ska hjälpa dig. Kalla mig för Capitana. Jag kommer från urfolket här på The reef. Vad heter din vän? 

- Han heter Jim, sa Jill.

- Följ med mig så ska jag hjälpa Jim. 
När dom hade kommit fram till där Capitana bodde såg Jim att hon inte var ensam där. Det var säkert ett 40 tal personer som såg likadana ut som Capitana. Deras hus var färgstarka och liknade mer tält än hus.

- Jag är läkare och kan många recept mot ormbett. Det set ut som ett bett från en Taipan. Om Jim inte får botemedel så dör han. 

Hon la Jill på en träbänk och blandade olika örter i en skål. När hon hade blandat färdigt örterna la hon på örterna på betten och sedan lindade hon ett blad runt betten. 

- Så, nu blir han frisk på nolltid! Du kan stanna här tills Jim blir frisk, sa Capitana.

- Okej, sa Jill.
Kvällen kom och Jill somnade i ett av tälten.
Mer i del 4

Av: Cornelia
Karl Johanskolan, 5D
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka