Av: Ojkaboj
Kulturama, 4D

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

           
…rymma. De kommer att vilja ta vår karta.
-Varför? Undrade Jim.
-Det är väl klart, de vill hitta skatten, Det ända folk tänker på är pengar, i alla fall, jag vet ett gömställe uppe på berget. Man såg hur Jims ansikte blev tveksamt. Men sen så sa han
 -Okej, men vi kan inte gå nu, du hörde ju vad rösten där ute sa, sa Jim.
-Vi måste dra nu! Sa Jill allvarligt.
Till sist övertalade Jill Jim. De tittade ut genom fönstret på det stora gröna tältet för att se att de inte stod kvar där ute. Men det var tomt. De kröp ut. När de kom ut tittade de extra noga för att försäkra sig att de inte stod där. Helt plötsligt hörde de en röst bakom sig. De vände sig hastigt om och såg tant Elsa. 
-Vad gör ni här ute mitt i natten? De blev skräckslagna och sedan sprang de det fortaste de kunde. De hörde tant Elsa ropa bakom dem men vad hörde de inte. Till sist kom de till en stor buske som de gömde sig bakom. De tittade ut bakom busken men såg inte tant Elsa. De tog några djupa andetag. Och sedan sa Jill, 
-Det här hållet. De gick upp mot berget.
När de kom upp på berget så gick de och la de sig i en koja de gjort för länge sen för att leka i men man kan lika gärna bo i den.
 I tältet så sa Jill,
 -Imorgon går jag upp och jagar.
-God natt Jim, fortsatte hon.
Under natten tänkte Jim på vad Jill sagt, att hon skulle jaga.
Han tänkte på att om han skulle vara ett djur, då skulle jag inte vilja bli jagad.
 
Nästa morgon vaknade Jill extra tidigt för att jaga. När hon kom tillbaka väckte hon Jim och sa att hon hade varit ute och jagat. 
-Jag gjorde ett spjut och sedan gick jag ner till dammen och så siktade...
 Hon tystnade lite.
 Hon såg Jims missnöjda ansikte. Hon frågade honom vad det var han var ledsen för.
Han svarade inte. Då sa hon högt och tydligt igen,
- Jim vad är det? Då tittade han upp och sa att han tyckte synd om djuren. 
-Sluta larva dig nu, sa Jill.
Jim blev rasande och sa,
-Hur kan du vara så okänslig.  
-Varför ska jag få leva om inte djuren får…
 

Av: Ojkaboj
Kulturama, 4D
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka