Av: piraten millie
ryssby skola, 4

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

-Skynda dig Jim. Nu måste vi gömma kartan.
De smyger tysta iväg för att inte väcka de andra. De går ut i skogen. När dem har kommit in i skogen en bit hör dem något. De stannar till och tittar sig omkring men de ser inget. Sen märker de att det bara var Jim som hade trampat på en pinne. De fortsätter att gå. När det har börjat bli ljust hör de något igen. Men denna gången var det inte Jim eller Jill. Det var något tyngre. De tittar sig omkring igen och ser något röra sig. De står stilla länge. Sen kommer det närmare och närmare. De tycker att det ser ut som en jättestor spindel. Sen hoppar spindeln mot dem men dem hinner slänga sig åt sidan. De reser sig och springer iväg. Spindeln följer efter dem. De springer ända tills de kommer till en strand. De stannar några meter från vattnet och vänder sig om. De ser spindeln stanna på stranden en bit framför dem. De hör något från havet. De vänder sig om och ser en flotte som är på väg mot dem. De springer mot vattnet och hoppar på flotten. De vänder sig om och ser spindeln försvinna in i skogen. De vänder sig om för att titta vem det är som kör flotten.
-Va, tant Elsa, sa de i mun på varandra.
-Ni får inte bara smyga iväg så där, sa tant Elsa.
-Vart är vi på väg? frågade Jill.
-Vi ska gömma kartan, sa tant Elsa.
De svängde in på en lite mindre strand lite längre bort. De går in i skogen.

Av: piraten millie
ryssby skola, 4
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka