Av: Jacelynn Jones
Liljeborgsskolan, 5B

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Historien om The Reef

-Skynda dig, Jim! Nu måste vi lämna ön, viskade Jill.
-Men, är det inte en bättre idé om vi försöker hitta skatten och sedan lämna ön? frågade Jim tyst.
-Jag vet inte, det känns för riskabelt, svarade Jill. 
-Hursomhelst tycker jag att vi borde sova lite till den här natten, sa Jim.
-Det låter som en bra idé för nu, svarade Jill.

Syskonparet somnade om igen och vaknade dagen därpå, strax innan frukost. Jim gick ut ur kojan medan Jill stannade kvar för att tänka ut hur de skulle ta sig därifrån. Hon tvivlade nämligen på att Elsa skulle gilla tanken om att de lämnade henne. Efter ett tag ropade Jim på Jill. Hon gick ut ur kojan för att mötas av Elsa som hade sparat lite frukost åt henne. Jill gick in i kojan och åt upp sin frukost medan Jim försökte lista ut vem rösten som lät nästan precis som Elsa. 

Efter ett tag kom Elsa in i kojan igen. Hon berättade för Jill att hon inte kommer vara närvarande de kommande tre timmarna. När Jill var säker på att Elsa hade lämnat ön sprang hon ut ur kojan för att leta upp Jim. Jim satt vid strandkanten och tänkte fortfarande på vem rösten tillhörde. Jill sprang fram till honom.

-Elsa är inte här de närmsta timmarna! sa Jill glatt.
-Varför är du så glad över det? frågade Jim.
-En av rösterna igår lät ju precis som Elsas! utropade Jill.
-Så du menar att du tror att rösten tillhör Elsa? frågade Jim förvånat.
-Ja! Och nu har vi vår chans att lämna! sa Jill upprymt.
-Men då måste vi skynda oss innan dagen är slut, dygnet har ju bara fyra timmar här! sa Jim lite ynkligt. 

Jim och Jill sprang allt vad de hade tillbaka till kojan. När de väl hade kommit fram började de packa ihop sina saker. De sprang återigen ner till strandkanten där det fanns en liten roddbåt. De kastade i sina saker och hoppade sedan själva ner i båten. Jim började ro, men plötsligt såg de en annan båt. De tänkte förvarna personerna på den andra båten att inte åka till ön, men då såg de vem det var på båten. Längst fram stod Elsa.

Av: Jacelynn Jones
Liljeborgsskolan, 5B
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka