Av: The reef/historia
Sjömarkenskolan , 4b

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Hitta skatten innan de gör de.” Ska vi gå vid gryningen?”, undrade Jim. Nej, de skulle ju göra en sak vid gryningen. Ja just det. Men Jim, sov nu! Vi måste ha energi till imorgon.Det kommer bli en speciell dag. Timmarna bara flög iväg och nästa morgon vaknade Jill utvilad. Jill sträckte på sig. Och när hon drog upp dragkedjan till tältet så kom ett starkt
solsken i ögonen på henne och hon kisade. Hon kände värmen komma mot sig.

 Jill sa:”God morgon Jim!” Men Jill fick inget svar. Hon vände sig om och såg att Jim inte var där! Så Jill gick ut ur kojan och titta sig omkring. Och så såg hon Jim vid stranden och han satt och lekte med sanden. När Jim fick syn på Jill så släppte han spaden och sprang fram till Jill och sa:
”God morgon din sömntuta”. Värst vad du va morgonpigg idag sa Jill.” Ja, du sa att de skulle bli en speciell dag idag”.  Ja, men du behöver inte var uppe såhär tidigt sa Jill. Ja ja strunt i de. Men jag är jättehungrig nu. Ok sa Jill. Jag går och hämtar något i väskan. 


Samtidigt som Jill sprang och hämtade något i väskan såg Jim en kokosnöt i trädet ovanför. Så han bestämde sig för att klättra upp och hämta den. De gjorde väldigt ont att klättra för att han var barfota. Men de sket han i. Trädet var lite böjt så de blev svårare ju längre upp han kom. Men sen fick han tag i kokosnöten. Men den satt hårt i sitt fäste.

 Men så hörde han några som pratar under honom. Han titta ner och såg tant Elsa och Lobster Bob. De stog och viskprata med varandra. De sa: vi får inte låta småglinen hitta skatten. Men hur ska vi hindra dem, undrade Lobster Bob med mörk röst. 

 Jag har en idé, sa tant Elsa. Men innan Lobster Bob fick veta vad idén va så lossade kokosnöten från sitt fäste! Jim föll ner från trädet och landade med en duns på sanden. Han landade precis framför Lobsters Bob och tant Elsas fötter. Båda två titta ner på honom. Lobster Bob tog tag i Jims arm hårt och drog upp honom och sa: 
”de här kommer du få betala för!”



Fortsättning följer!
 
    

Av: The reef/historia
Sjömarkenskolan , 4b
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka