Av: Jim
Vittra Sollentuna, J5

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

      
  dra härifrån! Jim & Jill packade snabbt ihop sina saker och gav sig av för att hitta ett säkert ställe att gömma kartan i. De började gå norrut. Efter en stund kom de fram till en stor djungel men de såg inte mycket eftersom det var mörkt och det var långt kvar till gryningen. Djungeln kändes på något sätt obehaglig men de gick in ändå. Det doftade lite skumt,ungefär som mögel. Men de behövde gå för att skydda kartan från Lobster Bob. De fortsatte gå tills de såg en liten grotta. “Den är perfekt för att gömma kartan i” Sa Jim. 
Precis när de skulle gå in i grottan började marken plötsligt rasa ihop till ett stort hål. Jim & Jill förstod ingenting. Vad var orsaken till detta? undrade båda. Gick det bra Jill!? frågade Jim, Ja det gick bra men vad hände? Sa Jill. Jag vet inte sa Jim,det verkar som om någon har gillrat en fälla och att vi har fastnat i den.
De försökte komma upp på flera olika sätt men inget fungerade. Efter ungefär 20 minuter blev det gryning och de gav nästan upp,tills de hörde ett ljud. Det lät som att grenar och löv knäcktes,typ som att någon gick på de. Jim & Jill började genast ropa på hjälp. Men ingen svarade, tills de hörde en pipig röst som sa “hallå”.
 Plötsligt kom det en liten varelse som de aldrig hade sett förut. Varelsen hjälpte Jim & Jill upp genom att ta en lian och knyta fast den i ett träd så att de kunde klättra  upp. När de var uppe presenterade varelsen sig som Sally. Sally var ungefär 1,34 cm lång,hade rosa hud och tre blåa ögon. Sally verkade jättesnäll och hon ville hjälpa till. Jim & Jill tyckte att det var en bra ide så hon fick hjälpa till. 

 Sally sa att det finns ett hål bakom en sten i grottan som de kunde lägga kartan i. Jim & Jill tyckte det var en bra ide. 
De gick in i grottan och la kartan i hålet. Sedan täckte de hålet med en sten. När de var klara var de väldigt lättade. De vände sig om för att gå hem när de plötsligt såg....

Av: Jim
Vittra Sollentuna, J5
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka