Av: Sviggo
Vallaskolan , Vallaskolan 6AB
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

 The Reef
- Skynda dig Jim. Nu måste vi packa väskorna, vi har en stor dag framöver men vi måste vara försiktiga, vi vet inte vad som väntar där ute... 
Jim och Jill klev upp väldigt tidigt, väskorna var fulla av packning och de var beredda på något stort. 

I väskorna låg det:
Bröd för att de ska kunna äta.

Ett rep utifall att de skulle behöva klättra upp för något.

En yxa ifall det skulle behöva ved.

En karta för att kunna se vart de ska.

En ask med tändstickor så de kan göra en brasa när det blir kallt och mörkt.

2 vattenflaskor för att de ska kunna dricka.
När de väl var på väg så såg de på kartan att skatten låg på ett berg mer söder ut. Att komma till berget skulle ta fem dagar om de skulle gå lika sakta som de går nu.  Men när de väl hade gått en bit fick Jim en känsla av att de hade glömt något, de gick och gick och Jim tänkte och tänkte men kom ändå inte på något. 
När Jim och Jill gick över en liten backe så såg de en liten by, de hade bestämt sig att stanna vid byn och kolla om det fanns något intressant som de skulle kunna använda sig av.
 Medan Jim och Jill var på väg mot byn så började Jill att säga lite skämt till Jim, han skrattade och tyckte att de flesta skämten var bra men vissa var så kassa att de båda två började skratta. Tiden gick och Jim och Jill pratade och fortsatte mot byn.
När de väl var framme vid byn så märkte de att det hade blivit väldigt mörkt ute. De hittade en liten övergiven stuga. De slängde av sig väskorna och packade upp en varsin brödskiva och en flaska vatten som de båda delade på. De satt och åt sina brödskivor och drack sitt vatten och efter en lång dag somnade de till.


När de vaknade upp så hörde de vågor skvalpa och märkte att de inte var kvar i stugan. De försökte ta sig upp men märkte att de var fastbundna. De hörde hårda steg komma närmare och närmare! Plötsligt så blev det ljust och de såg en man med en flaska som kom emot dem! Då kom de på vad tant Elsa hade sagt… Bamboo Jack!

Av: Sviggo
Vallaskolan , Vallaskolan 6AB
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka