Av: Kapten stanke´fena
skanör falsterbo montessori , 6an
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Skynda dig Jim. Nu måste vi dra!

Hur? viskade Jim frustrerat.

Vi gör det som pappa lärde oss! skrek Jill.

Hur? skrek Jim.

Då hördes en röst från Lobster Bobs strandbar, det lät som tant Elsa.

Ta dom! skrek Elsa.

Elsa fällde ut ett gevär ur sin käpp och började skjuta mot Jim och Jill. När dom sprang vid strandkanten märke dom att Elsa inte följde efter och kusten var klar. Dom klättrade upp i en ovanligt stor palm inne i djungeln och stannade där för att äta.

Jill, jag vill hem 

Jim… det går inte, vi kan inte gå tillbaks dit.

Vi måste fortsätta in i djungeln så fort vi ätit, viskade Jill.

Okej, sa Jim sorgset.

Jill plockade upp två äpplen och lite torrt bröd. Efter dom ätit började dom bege sig in i djungeln. Inne i djungeln hittade dom en öppning med torr och varm sand som mark. 

Här sover vi! sa Jill glatt.

Ja! sa Jim.

Men bara en natt, vi måste fortsätta sen. Sa jill fundersamt.

Nästa dag när Jill vaknade var Jim inte där. Jill tänkte att han kanske hade gått ut lite i djungeln och letat efter mat.

Fast nej det är inte likt jim, någonting har hänt hans saker är ju kvar, tänkte Jill.

Jill packade ihop och sprang ut till strandkanten, det enda hon såg var ett par papegojor som flög runt. Vattnet var stilla och klart, allting var harmoniskt i några sekunder. Ända tills hon hörde ett skrik, det var inte Jims skrik det lär obekant. Jill klättrade upp i den stora palmen och försökte se något.

Det kan inte vara sant, nej!

Varför!

Jim satt omringad av en flock vargar, snart därefter kom Elsa. Hon höll i en pappersbit som gav ut ett otroligt starkt sken. Det måste vara den sista biten av kartan.

Av: Kapten stanke´fena
skanör falsterbo montessori , 6an
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka