Av: Cronholmarn
Hästöskolan, 5

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

- Vi måste gömma kartan annars kommer de att ta den, säger Jill.

 Vad händer annars, undrar Jim. 

   Annars kommer tant Elsa att ta den och då kommer vi aldrig hem och du får absolut inte säga till tant Elsa att vi vet att de vill ta kartan, svarar Jill.

     -   Okej, men vad händer ifall jag råkar säga till tant Elsa att vi vet att hon vill ha kartan för du vet att jag inte är så bra på att ljuga, säger Jim dystert.

     -    Jo då tar tant Elsa kartan och vi kommer aldrig att hitta den där skatten. Vem vet det kanske är MASSA leksaker som skatt, säger Jill och försöker övertyga Jim att han INTE får säga något till tant Elsa.

     -    Okej jag lovar att försöka allt vad jag kan för att inte tant Elsa ska veta, säger Jim nöjt.

     -    Bra då drar vi innan någon vet vad vi hör, säger Jill glatt.

De packade sina saker som var nödvändigt och så försökte de ta sig ut på något sätt.

Hur ska vi ta oss ut? undrar Jim.

Ehh… du vi kan väl smyga ut egendom fönstret utan att ta sönder det, svara Jill när hon ser Jims blick som vill ta sönder fönstret.

Okej men jag vill ta sönder fönstret snälla, säger Jim och försöker övertala Jill.

Nej, vi kommer ABSOLUT INTE att ta sönder något fönster! säger Jill.

Okej men jag skulle vela, säger Jim inte nöjt.

Okej då ska… börjar Jill mer hinner hon inte innan han slår sönder fönstret.

Vad gör du?! säger Jill panikslaget.

Jag ville slå sönder fönstret… säger Jim.

Men det skulle du ju INTE GÖRA!? Men nu drar vi innan tant Elsa hittar oss,säger Jill. De går ut igenom det sönderslagna fönstret men hinner inte mer för där står redan tant Elsa...

Av: Cronholmarn
Hästöskolan, 5
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka