Av: Mr Jake
Nya elementar , 5 viking

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Snabbt hitta den där kartan innan någon annan gör det. När de hörde de där personerna prata så var klockan 23:51 och nu var den 23:59. De stack så snabbt de kunde och gick i två timmar så de kom till andra sidan ön. De hittade en strand där de kunde sova. Jim vaknade av att Jill sa Jim Jim vakna nu måste vi hitta den där kartan. Men först snorklade de lite. Jill hade redan på sig badkläderna och höll i cyklopen, Jim drog snabbt på sig badbyxorna också. På ett ögonblick så var de i vattnet och simmade långt ut. Till slut så pekade Jill på något som låg på botten och började simma ner mot det som såg ut ett gammalt skepp. De simmade in i det och där såg de någon slags skattkista. Jill som var starkast av dem drog upp locket och tog upp en flaska med en ihoprullad pappersbit i. De började simma upp för att de snart skulle spricka av syrebrist. När de kom till stranden så var båda helt slut och kastade sig på sanden och Jim sa Jill öppna flaskan. Okej ta det lugnt jag ska! 
Hon vecklade ut pappret och skrek ut det är skattkartan! Får jag se sa Jim, hon gav honom kartan och Jim sa men det står ju att den ska vara bara där ute. Han tog ut handen och pekade på ett litet berg som låg ute i havet. Ja sa Jill vi måste försöka komma dit. Ja men hur frågade Jim. Vi får försöka hitta en båt.
De fick ganska snabbt tag i en kille i tjugoårsåldern som hade en roddbåt som de skulle få låna. De tog båten ut till berget som inte var så högt. Solen hade redan gått ner och de behövde sova. Jim vaknade av en uggla som lät men så såg han något på vattnet. Det var en båt. Jim väckte Jill och sa att det var en båt på väg rakt mot dem. Någon kanske har följt efter oss sa Jill, nu måste vi snabbt hitta skatten innan de kommer fram till berget. Titta sa Jim det är något där. De sprang dit och visst var det skattkistan. De öpnade den och det låg en massa guld i och biljetter till badhuset the reef.

Av: Mr Jake
Nya elementar , 5 viking
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka