Av: Sabina den ruskige
Nya elementar, 5Viking

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

vara beredda för morgonen så att vi kan följa efter de där skummisarna. Så borsta tänderna och sätt på dig bra kläder.
-Okej, sa Jim nervöst.
Timmarna gick och det blev tidig morgon.
-Vi går ut nu, smyg upp till storpalmen, viskade Jill och pekade på en stor palm med fina gröna blad. 
-Okej, sa Jim och smög sig upp mot storpalmen.
Jill kollade efter något ställe där hon själv kunde gömma sig. Stranden var helt utesluten, men den stora gröna busken med rosa och lila små gulliga blommor borde funka.
Så Jill smög sig lugnt fram till busken.
Precis efter att hon hukat sig bakom busken kom tant Elsa fram. Hon smög sig smidigt fram till en stor sten täckt med rosa-grön mossa som Jill och Jim kallade för mosstenen.
Efter ett tag kom en man med långt stripigt råttfärgat hår fram till Elsa. De viskade något ohörbart och sedan såg de lite förargade ut, men sen stack de mot den stora vulkanen Lootus. 
Jill gjorde ett tecken åt Jim att följa efter, sen började hon smyga sig fram.
Efter ca 20 minuter så tvärstannade Elsa framför dem och sa högt:
-Det är någon som följer efter oss, Dan, jag känner det.
-Okej, sa mannen med den hesa rösten som tydligen hette Dan. Vi borde leta efter den jäkeln.
Jill och Jim fick panik och sprang in bakom en stor, nej GIGANTISK sten med mossa i alla möjliga färger. De hann precis i tid innan Elsa och Dan tittade bak. De kollade på varandra och sen smög de sig runt i omgivningen och Jill och Jim behövde byta gömställe ganska många gånger, men tillslut gav Elsa och Dan upp och fortsatte mot Lootus. Jill och Jim kunde pusta ut. Sen började de smyga sig efter Dan och Elsa igen, denna gång mycket försiktigare.
Det hade börjat skymma och Jill och Jim började bli riktigt trötta.
Man vet inte riktigt vad som hände sen men man tror att de somnade. De vaknade i alla fall upp mitt i den stora böljande regnskogen under Lootus.
-Hur hamnade vi här, frågade Jill förvirrat.
-Vet inte, sa Jim kort.
-Åh herregud, kolla där! Jill pekade på något stort och glänsande.

Av: Sabina den ruskige
Nya elementar, 5Viking
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka