Av: TuvasPower
Nya Elementar , 5Viking

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

hitta skatten före dom. Ja det måste vi men först måste vi sova. Jag vill inte gå på skattjakt i mörkret svarade Jim. Nästa dag vaknade Jill & Jim vid gryningen av att dom hörde viskande röster utanför. Det var samma röster som dom hade hört igår. Jim & Jill tog kartan & en vatten flaska & sen öppnade dom tyst baksidans fönster och hoppade ut på gräset i samma sekund som dörren öppnades och rösterna kommer in i kojan. Jill & Jim sprang bort från kojan mot skogen. När dom kom in i skogen så tog dom en paus för att tita på kartan. Jill öppnade kartan, samma karta som dom använde för att ta oss till ön från början. På kartan så såg Jill ett litet röt krys som hon inte set tidigare. Krysset var markerat på det höga berget på ön. Så Jill & Jim började gå upp mot berget där måste ju skatten finas. Det skulle bli en lång & farlig vandring men dom måste hitta skatten före dom som viskat utanför kojan. Jill & Jim började gå mot det svindlande höga Mont Jack. Dom gick & gick & snart blev det mörkt. Jill & Jim behövde villa men dom kunde inte bara lägga sig & sova mitt på den branta bergsväggen dom behövde fortsätta  upp på berget. Men det skulle bli farligt, på natten så kommer alla farliga djur fram det hade Elsa sagt. Jill & Jim gick vidare men efter ungefär en halv timme hörde dom fotsteg bakom sig. Jim & Jill sprang & gömde sig bakom en stor kall sten. Fotstegen kom närmare. Nu var dom så nära att Jill & Jim kunde höra vad dom sa. Vi är snart framme nu Bob sa en av rösterna. Jag vet det Alma det är ju bara i någon av grottorna där framme sa den andra rösten. Jim vände på huvudet & såg grottorna. Han petade på Jill för att så se kartan. När Jim så kartan så såg han små små grottor. Han vände på kartan & då såg han en gåta. Gåtan löd: Grotta 4 sedan vänster gå 50 steg höger 90 runt hörnet är det du söker. När rösterna tittade bort så sprang Jill & Jim som kartans gåta sa. Dom kom fram till skatten The reef, den bästa skatten någonsin. Dom sprang in på vattenlandet med ?.  

Av: TuvasPower
Nya Elementar , 5Viking
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka