Av: skeppsbrottet
Sätoftaskolan, 6A

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

- Nu måste vi gå.
- Va, varför?
- Vi är i fara och måste gömma oss. Det är bråttom.
Snabbt packade de ihop de lilla de hade och sprang ut i den kalla,svarta natten. När de sprang kände syskonen den kalla sanden tränga sig igenom deras tår. Både Jill och Jim var frusna så de var tvungna att springa med armarna runt om sig. Jim försökte ropa på Jill som var flera meter framför honom men hon hörde inte. När de sprungit i ca 5 min så började de att sakta ner.
- Vad är det som händer!? frågar Jim med gråten i halsen.
- Ingenting du behöver veta.
- Men säg då, jag behöver svar.
Efter ett tag så gick Jill med på att berätta om allt som hade hänt.
- Allt skedde för ungefär 1 år sen, jag var i tant Elsas bibliotek och råkade smyglyssna på ett samtal. De var Lobster Bob som stod och pratade om en karta, en karta som var försvunnen. Den hade blivit stulen. Elsa sa att hon inte visste något om saken men när Lobster Bob hade gått såg jag den. Kartan hade hon gömt i sin byrå som alltid var låst. Elsa visste inte att jag hade tjuvlyssnat och vet fortfarande inte. Det enda jag vet är att det är något farligt med kartan och att vi ska hålla oss borta från den.   
- Hör du inte dig själv? Vi måste ju hitta kartan!
Jim började packa ihop sina saker och var på väg tillbaka till Elsas bibliotek. Jill hade inget val än att följa efter sin bror. Framme vid biblioteket så började Jim ångra att han hade varit så nyfiken för Elsas bibliotek på natten var inte så himla mysigt. Fönsterna var mörka och kusliga. 
- Vi går in, sa Jill med darrande röst.
Långsamt öppnade de dörren och gick in. Framför de såg dem ett stort mörkt skrivbord med en massa böcker på. Bredvid skrivbordet stod byrån som Jill sett Elsa lägga ner kartan i. Golvet var klibbigt när Jill sakta smög närmare byrån. Försiktigt öppnade hon lådan men där låg inte kartan. I lådan låg en blodig kniv med ett brev. På brevet stod det:  Ni skulle aktat er.
Det var då det blev svart och Jill kände ett kallt, vasst föremål mot sin hals.

Av: skeppsbrottet
Sätoftaskolan, 6A
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka