Av: Isis
Hägerstenshamnens skola, 5b

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

… hitta skatten före tant Elsa! Något säger mig att hon har ljugit för oss hela tiden. Syskonparet kröp försiktigt ur sina bäddar och smög ut på stranden. -Samla veden som ligger utspridd där borta, viskade Jill och pekade bort mot en liten hög av stora palmbitar. Jim sprang bort. Han kom snart tillbaka med allt trä. Jill försökte riva av lite gräs från en grästuva, men det satt för hårt. -Hjälp mig, vi behöver det här för att göra ett rep. Hennes bror kom. Tillsammans lyckades de få upp en bit, men det var inte gräs. Det var ett stort, lila huvud och vad det än var så hade de väckt den. Varelsen grävde sig snabbt upp ur sanden. Jim och Jill kravlade sig bakåt, så långt bort från den från den hemska varelsen som möjligt. Nu var varelsen helt ovanför ytan. Det var en gigantisk köttätande växt! Den hade stora tänder och såg mer ut att äta människor än flugor. Den hade grästussen Jill hade försökt gräva upp på huvudet. Nu såg den lilla grästuvan inte ut som någonting i jämförelse med den gigantiska köttätande växten.
    Plötsligt borrades något hårt, och vasst, in i Jims knä. Det värkte och han drog ut en vass sten. -Aj, kved han. Jill stirrade på honom och på den stora blodfläcken på hans trasiga byxor. -Du måste vara tyst. Den har inga ögon så den kanske inte ser oss, men om du skriker kommer den att upptäcka oss, viskade Jill förtvivlat. Jim nickade plågat. Stenen hade skurit långt in i knät. Plötsligt fick Jill en ide. -Kan jag få stenen? frågade hon. Hennes bror räckte över den blodiga stenen. -Jag stannar kvar här, viskade Jill och nickade mot Jim. Hon smög upp och gick fram mot den köttätande växten. Hennes hjärta dunkade och hon tittade bakåt på sin bror. Han nickade. Hon blundade hårt och tog ett stort skutt mot varelsen, sedan skar hon upp växtens rötter. Den lila, gigantiska köttätande växten kved till och föll bakåt. Men det fanns ingen tid att fira. Solen höll på att gå upp bakom berget…

Av: Isis
Hägerstenshamnens skola, 5b
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka