Av: The capten Rap
thoren framtid , 5:an

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Kapitel 2

Resan
Vi måste sätta igång innan gryningen stiger upp.  nu måste vi packa och ge oss iväg på direkten. När dom va påväg ut så stod tant Elsa i mörkret. Tant Elsa frågade vad dom skulle ta vägen någonstans. Jill sa bara att dom skulle utforska huset.  

Okej men går bara inte upp på vinden, sa Tant Elsa. 

Ja vi lovar, sa Jill

Jim och Jill smög  ut sen och sprang iväg så fort dom kunde. Det va så mörkt så att Jim va så rädd och skakig. Men Jim bara fortsatt sprang.  Efter Gryningen stiger upp så vila dom lite. Men när Jill skulle Kissa så hörde hon någon bakom buskarna. Det va Tant Elsa som hade spionerat på dom.

Jasså ni är ni här och letar efter skatten?!, sa Tant Elsa

Ehmm ja vi skulle bara…, sa Jim

Förlåt Tant Elsa, men vi vill verkligen hitta skatten, sa Jill.

Jim tog tag i Jill och sa 

kan inte vi fråga Tant Elsa om skatten hon kanske vet något om skatten. 

Ja okej, sa Jill.

Så Jill frågade tant elsa om skatten och hon visste mycket om skatten. 

Tant elsa va tyst och börja gå tillbaka mot byn men när Jim och Jill vända sig om så va tant elsa plötslig borta.  Jill tyckte att det va lite creepy för att hon kan ju inte gå så fort för vi är ju typ 2 timmar bort från byn. Men dom bara fortsatte gå mot skatten men när dom skulle ta upp kartan så va den borta?!.

Tant Elsa måste ha tagit den!, säger Jim. 

Ja, hun må have taget det, sa Jill på Danska med en viskning. 

Tant Elsa är väldigt mystiskt. Vi måste leta efter kartan annars så kan vi inte hitta skatten…..

Så va denna sagan slut.

av Pim, Alicia Och Rayan :)

Av: The capten Rap
thoren framtid , 5:an
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka