Av: krabbis
Thoren Framtid, 5

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Skynda dig Jim. Nu måste vi…
Skynda oss efter dom så vi ser vad dom gör med kartan, Jim och Jill skyndar sig till stranden. När dom kommer dit så ser dom hur dom river sönder kartan och slänger den i havet, Jill skriker till dom, VAD HÅLLER NI PÅ MED!?. Dom mystiska människorna kollar på dom, Personerna börjar springa och försvinner i syne. Jim kommer på att det är han som har kartan i sin ficka, han kollar i fickan och inser att han har inte kartan. Jill säger att dom måste ha kommit in på natten och tagit den när dom sov. Jim och Jill sätter sig i sanden och ger upp dom kommer aldrig få kartan och kommer aldrig hitta skatten utan en karta, tills dom hör en röst i huvudet som säger att dom måste fortsätta. Jill och Jim säger till varandra vi måste fortsätta… Nästa dag vaknar dom upp i deras koja bakom Lobster Bobs bar.
Tant Elsa kom och väckte dom och fråga om dom ville ha frukost, Men Jim och Jill försökte förklara att dom inte har tid och så sprang dom iväg till stranden. När dom kom dit ser dom fotspåren från igår, dom ser även fotspåren från dom mystiska personerna. Jill skriker KOM IGEN vi följer efter SPÅRET. När dom har följt efter en bit så ser dom hur det tar slut på spår, 

Dom tittar upp.. Dom ser världens högsta mur vägg och det finns ingen väg runt det enda dom kan göra är att klättra över, Jill tar ett grepp runt en sten för att klättra upp så sjunker stenen in i väggen och en dörr kommer fram Jim försöker öppna dörren men den var låst det behövs en nyckel. Jim säger TANT ELSAS VIND det kanske finns en anledning varför vi inte får gå upp där. FÖR ATT DET FINNS EN NYCKEL DÄR skriker Jill, vi måste skynda oss innan tant Elsa kommer hem. 
När dom kom till tant Elsas hus så smyger dom upp på vinden, Det är så många lådor vi kommer aldrig hitta den säger Jill. Dom har letat i alla lådor och inte hittat något. Tills Jim hittar en lucka i golvet han öppnar den, DET LIGGER EN ORM I LUCKAN skriker han, Jill tar upp ormen och under ligger nyckeln…...

Av: krabbis
Thoren Framtid, 5
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka