Av: bamboo jackes?
ljugnässkolan, 4A

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

skynda dig Jim. Nu måste vi...Sova och imorgon måste vi börja leta efter skatten innan bamboo Jackes kommer före. -Kolla där, där är en övergiven trädkoja där kan vi väl sova sa Jill. När de vaknade så packade de ihop och började gå mot berget. De gick och gick men hittade inte vägen upp.   

-Äntligen efter 1 timme så sa Jill att hon hade hittat vägen upp till berget. 

-När de kom en bit sa Jim att de aldrig skulle komma upp till toppen av berget. - jo om du slutar tjata och ger mig kartan sa Jill. Ja jag ska bara ta fram den ur väskan. -    

ja vad bra sa Jill och väntade på att Jim skulle ta fram kartan. Oj...kartan ligger inte i väskan sa Jim. Men va?? Du hade väl den i väskan eller? Ja jag tror det sa Jim. Har du tappat den någonstans? Jag vet inte sa Jim. Jaha då får vi klara oss utan den. Kom nu får vi gå innan Bamboo Jackes hinner före. Men vänta. Kan det vara Bamboo Jackes eller tant Elsa som har tagit kartan. För tant Elsa vet ju att vi har kartan och Bamboo Jackes kan ju ha tjuv lyssnat.   

-Ja men det kan ju vara vem som helst på ön som har tagit den sa Jill. Eller så är det du som har tappat bort den JIM!!! Men aja hur mycket är klockan på telefonen då om du inte tar tappat också?! Nej? Men okej då bli inte så arg men hur mycket är klockan? Den är 20:34. Okej då måste vi ju sova. Men va vi sov ju för 3 timmar sen typ. Ja men har du glömt att det bara är 4 timmar på dygnet här? Ja just det, men jag är inte trött sa Jim. Inte jag heller! Men då får vi väl dygna då. Okej! Men sluta prata nu för vi måste ju hinna före innan Bamboo Jackes eller den som har hittat kartan som du tappade bort hinner före.  

-Men sluta nu Jill jag har inte tappat bort den! Okej då ta det lugnt jag bara skoja men kom nu. Jaja. Det är mörkt så dom fick ta fram sina ficklampor som dom hade i sin ryggsäck. När dom gick upp för berget började dom se massa träd typ en liten skog. Dom gick in i den och började se massor av lysande gula ögon och hörde konstiga ljud.   

  

   

  

   

  

   

  

   

  

  

 

Av: bamboo jackes?
ljugnässkolan, 4A
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka