Av: Signe den galna
Månesköldskolan, 4a

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

akta oss det låter som ett spöke. Jag är rädd sa Jim, va inte det säger Jill. 
Jag går ner för trappan och kollar om det är ett spöke sa Jill. Okej sa Jim, under tiden väntar jag här. Jill går ner för trappan  men där är inget spöke utan tant Elsa. Oj förlåt skrämde jag dig sa tant Elsa. Nejdå jag blir aldrig rädd sa Jill. Har du en bok om vår ö? Då hoppade Jim för att skydda sin syster! Stopp det är tant Elsa sa Jill. Jösses vad du skrämde mig Jim sa tant Elsa. Förlåt jag trodde du var ett spöke sa Jim. Du överdriver alltid sa Jill. Här är boken som ni ville ha sa tant Elsa. Tack, nu går vi och hittar skatten sa Jill. Efter två timmar av letande hittade de en massa bilder i gräset på dem, spetsade med en kniv genom hjärtat! Konstigt säger Jim, och titta där är en bild på tant Elsa, hon ser ju ond ut sa Jill.

Men det kan väl inte vara sa Jill. Men tänk om det vore så sa Jim. Men vi har inga bevis sa Jill. Fast hon har ju  skrämt oss väldigt mycket säger Jim. Ja men att skrämmas är väl inget bevis sa Jill. Men kolla här då det står ju Elsa på knivarna som spetsat bilderna på oss. Det måste vara hon som kastat knivarna. Jo det det är konstigt säger Jill. Titta här finns bilder över allting här typ sa Jim. Okej hon är väl ond. Men hur kunde jag inte ha sett det här innan. Jag vet inte men jag börjar bli trött nu Jill. Okej jag är också trött nu vi kan lägga oss det och sova här okej Jim. Det  blir bra.
Nästa dag vaknar Jill av att hon hör konstiga röster igen. Han går och kollar  för att se vad det är som låter. Stanna här säger hon till Jim. Hon går och kollar vad det är för någonting. Tant Elsa vad gör du här. Tant Elsa tar Jill i armen, kom följ med mig hem sa tant Elsa. Aldrig skriker Jill och tar en Sten och kastar den på tant Elsa som flyger upp i luften. Jill springer allt vad hon har bort till Jim. Jill berättar allt som har hänt. Vart är kartan undrar hon. Jim svarar att Lobster Bob fått kartan  men att han berättat var skatten finns. De går genast mot skatten.

Av: Signe den galna
Månesköldskolan, 4a
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka